Terje Berg og Fredrik William Olsen besøker Sortland, Bø og Melbu.
Terje Berg og Fredrik William Olsen besøker Sortland, Bø og Melbu. Foto: Innsendt

Setter tonen for høstens jazz

Sortland jazz- og viseklubb setter tonen for høstprogrammet sitt med to av Nord-Norges fineste visesangere; Fredrik William Olsen og Terje Berg.

Fredrik William Olsen kjenner du kanskje best som gitarist og vokalist i Kråkesølv. Terje Berg regnes gjerne som visesangernes egen favoritt-visesanger i det blomstrende popmiljøet i Bodø. Begge musikerne gleder seg, og sier:

– Vesterålen er inspirasjon. Vi gleder oss til å møte rause folk i et dramatisk landskap.

Olsen har i tillegg til fem plater med Kråkesølv gitt ut tre soloplater. I soloprosjektet undersøker Olsen en nærere og mer konkret side av sin låtskriverkunst. Tekstene tar for seg dype menneskelige tema, og blir båret fram av sofistikerte fingerspill på kassegitar. Klangbildet sender tankene i retning av klassiske singer/songwritere som Beck og Nick Drake.

Til Bø og Melbu

Etter en rekke utgivelser, gav Terje Berg ut plata «Søster og Bror» til gode kritikker i 2010. De siste årene har Berg også vært aktiv som billedkunstner, gitt ut tegneserien «Ka sku æ gjort uten dæ» og produsert den årlige Bodøkalenderen.

«På en liten plass» er Terje Bergs tredje soloplate. Tekster på nordnorsk bæres frem av klare melodier i et akustisk folk-landskap. Betraktninger, undring, gleder, skuffelser og humor er stikkord.

På denne konserten får du oppleve artistene sammen på scenen der de preger hverandres låter med nyskrevne, unike gitar-arrangement og vokalharmonier.

Olsen og Berg spiller også i Bø og på Melbu som del av turneen, før de fortsetter til Lofoten.

Jazzhøsten på Sortland

Dette er første konsert i Sortland jazz- og viseklubb i høst, og programmet fortsetter.

Først ut er selvfølgelig Sortland jazzfestival i slutten av måneden, men det blir både jazzkonsert med Fliflet/Hamre på Kvitbrygga, barnekonsert med Runa Bergsmo og hennes forestilling ”Du store mamelukk”, storbandkonserter i både latinlandskap, samt en stor forestilling i samarbeid med Zøllners eftf., utover høsten, i tillegg til den tradisjonelle Romjulsjazzen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi er veldig fornøyde med programmet nå i høst og tror vi har noe å by absolutt alle, sier leder i Sortland jazz- og viseklubb Heidi Høwe. (Pressemelding)