Sébastien Van Malleghem (pressefoto).
Sébastien Van Malleghem (pressefoto).

Skal fotografere Bø-høsten

BØ: Kultursamarbeidet i Vesterålen har innvilget den prisvinnende fotografen Sébastien Van Malleghem et residency-opphold i Bø.

Kultursamarbeidet i Vesterålen tilbyr residencyopphold for kunstnere som et ledd i kultursamarbeidets internasjonale kultursamarbeid, utvekslingordninga Artists in residency. Fra 10. til 25. oktober er derfor Sébastien Van Malleghem invitert til et opphold i Bø, melder Vesterålen regionråd.

Van Malleghem er en prisvinnende fotograf fra Belgia. Han bidrar jevnlig med fotografier til blant andre Time og Washington Post. Han har gitt ut flere fotobøker, etter lange opphold i blant annet Berlin, Tripoli og Mexico city. Han har også vært i Norge fem ganger tidligere, og har gitt ut ei bok med fotografier fra Skandinavia som heter Nordic noir, forteller regionrådet. Dette ønsker kunstneren nå å jobbe videre med:

– I wish to continue this work. I can’t stop it. I love Scandinavia in winter, sier Van Malleghem.

Som takk for oppholdet ønsker han å tilby et fotokurs, eller holde foredrag om noen av sine fotoprosjekter.

AiR Vesterålen støttes av Nordland fylkeskommune, og inngår i et nettverk med andre residency-steder i Nordland, opplyser prosjektleder Hanne Fredheim i Artist in residency Vesterålen.