Foto: Fabrikant.

Slik får du garantert grønn plen – på autopilot

Har du hage, har du etter all sannsynlighet også en gressplen. Og den må klippes.
Sliter du med ujevn farge og ujevn gresskvalitet på plenen, er robotgressklipper den beste løsningen, 
forteller Wegard Nygård hos Eiksenteret.

Nygård forteller han nærmest har et fanatisk forhold til gressklippere. Interessen har han hatt siden han solgte sin første gressklipper for over tretten år siden.

De siste årene har salget av robotgressklippere tatt mer og mer av. For Eiksenteret Sortland var 2018 en eventyrlig sesong med tanke på salg av robotklippere.

– Vi regner med en fortsatt kraftig økning i 2019, og vi har derfor forberedt oss godt med tidlige innkjøp og et monteringsteam på tre personer, slik at vi kjapt kan montere Husqvarna robotklippere hos kundene våre.  Nygård forteller videre at det ikke bare er latskap og hensynet til naboer på søndager som er hovedårsaken til at flere og flere tar denne investeringen.

– Det er dokumentert og uomtvistelig at man får en mye grønnere plen når man bruker en robotgressklipper, sier han og forklarer:

– En robotgressklipper jobber stort sett hele tiden, med unntak av når den står på lading.

Wegard Nygård er en engasjert og kunnskaprik selger hos Eiksenteret på Sortland
Wegard Nygård er en engasjert og kunnskaprik selger hos Eiksenteret på Sortland Foto: Reklamebyrået Mål og Mening®

Den produserer sitt eget naturlige gjødsel som mosen ikke er spesielt tilhenger av. Man kan gjerne kalle det bio-effekt, og det er en av hovedårsakene til at plenen blir mer frodig og grønn. En fordel er også at man unngår at mosen tar mer og mer over plenen. Husqvarna har i over 20 år forsket på hvordan man kan oppnå de mest frodige plenene rundt om i verden, noe som har gjort dem verdensledende innen robotgressklipping.  Jeg må si jeg er stolt over å kunne selge Husqvarna sine produkter som vi år etter år opplever utrolig lite feil med, sier Nygård.

Forarbeid. Før man tar i bruk en robotgressklipper må det settes ut en avgrensningssløyfe rundt hagen. Det er denne kantledningen som i det store og hele avgjør hvor roboten klipper.

– Når klipperen så er ferdig programmert er det bare å starte den og la den gjøre jobben hele sommeren igjennom. Og resultatet blir godt, det garanterer jeg, sier Nygård.

Service. En robotgressklipper liker dårlig nord-norske hustrige vintermåneder, og må helst tas inn på senhøsten. Det er også en god anledning til å gi klipperen nødvendig ettersyn og service.

– Vi har etter beste evne prøvd å gjøre det så enkelt som mulig for våre kunder. Vi tilbyr å sette opp hele systemet hjemme hos kunden. Vi kan hente klipperen på høsten, og ha den på vinterlagring hos oss, og ta service på den, for så å sette den tilbake når våren kommer. Enklere for kunden kan det ikke bli, mener Nygård.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vesterålen Fritidsmesse  26. - 28. april på Sortland

Innholdet i denne artikkelen er ikke lagd av Bladet Vesterålens redaksjon, men av KNT - Reklamebyrået mål og mening®

Bladet Vesterålen er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på blv.no er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post: red@blv.no