Smakte på snegler og lokalt produsert tran
ØKSNES: Det ble smaksprøver på litt av hvert på Monsen sin tur fra Stø til Nyksund.
Marinbiolog Pia V. Dalen svømte langs stranden fra Stø til Enge og på denne turen samlet hun sammen litt av hvert av spiselige saker hun fant på havbunnen. Dette ble en del av lunsjen til Lars Monsen og Jenny Skavland. Kokte snegler sto på menyen og begge to smakte på dette for første gang.
– Veldig godt, nesten som blåskjell, sa Jenny.
Hun delte ut smaksprøver til alle som ville smake, og mange tok sjansen på at det var spiselig, og det var det.
Anne Margrete merket løypa
Etter lunsjen gikk videre mot Nyksund, men i Langvardalen traff Monsen på Anne Margrete Torseter, som var den som merket Dronningruta, ei god stund før den fikk dette navnet.
– Jeg og mannen min har gått her med malebøtta år etter år og malt opp merkene, og vi synes det var helt greit at ruta fikk navn etter dronningens tur, sa hun til Lars Monsen.
Nå håper hun at andre kan hjelpe til og overta merkinga av ruta.
Vesterålen Marine Oljer
Vel over skaret og nede på sletta, traff Lars og hans følge på en liten styrkedrikk-stasjon fra Vesterålen Marine Oljer. De serverte tran, i to varianter, med og uten sitronsmak.
Det gikk unna på smaksprøvene og Lars var ikke snauere enn at han tok to runder.
– Dette er ypperlig for den som liker tequila, sa Monsen. Han ga smaksprøvene beste karakter og anbefalte alle å smake.
Det var det også mange som gjorde, og de fleste ble overrasket over hvor godt det var.
Artikkelen fortsetter under annonsen.
Under sommeråpent i Nyksund torsdag kveld, dusjet Jenny Skavland i tran fra Myre.
Myre står forøvrig for en betydelig produksjon av tran for Møller Norge.