NFFs Frode Grodås (t.v.) og BAMAs Håkon Andersen sammen med representanter fra Sortland IL. (Pressefoto)
NFFs Frode Grodås (t.v.) og BAMAs Håkon Andersen sammen med representanter fra Sortland IL. (Pressefoto)

Sortland IL handplukket til å arrangere sunn cup

Sortland IL er valgt ut av Norges Fotballforbund til å arrangere årets sunneste cup.

Helsemyndighetene er bekymret for folkehelsa, og særlig for utviklingen blant barn og unge. Majoriteten beveger seg for lite, tar mange «feil» matvalg og sover for lite. Som Norges største særforbund ønsker Norges Fotballforbund, sammen med sin hovedsamarbeidspartner BAMA, å bidra til et dugnadsløft gjennom konseptet Eat Move Sleep.

Derfor er Sortland, som en av landets fotballklubber, valgt ut til å være en av 44 arrangører av de spesielle Eat Move Sleep-cupene i 2019. Lørdag fikk klubben overrakt arrangørbeviset under en tilstelning på Ullevaal Stadion.

– Vi er glad for den mottakelse og interessen som mange klubber viser for Eat Move Sleep-konseptet. Gjennom sin søknad har Sortland synliggjort at de virkelig ønsker å være en klubb som står for gode verdier. Vi er derfor sikre på at de på forbilledlig måte kommer til å formidle Eat Move Sleep-budskapet til spillere, foreldre og nærmiljø, sier Frode Grodås i Norges Fotballforbund.

– For det forplikter å arrangere en Eat Move Sleep Cup, fortsetter Håkon Andersen i BAMA.

– Gjennom cupen vil Sortland IL gi kunnskap, inspirasjon og holdninger som vi vet både barn, unge og voksne vil få glede av. Ikke bare på idrettsbanen, men også på alle andre arenaer som skole, jobb og fritid der man også er avhengig av overskudd, konsentrasjon og godt humør.

– Eksempelvis vil de oppfordre alle som har anledning til å la bilen stå om å komme seg til cupen for egen maskin, mat og drikke som selges vil være sunne alternativer, og det vil være en morsom aktivitetscamp der spillerne lærer litt mer om mat, fysisk aktivitet og søvn. Det vi bli en flott ramme rundt cupen, og vi kan love inspirerende og kule premier. Med andre ord, det er bare å glede seg, avslutter Andersen.