Sander Endresen scoret begge målene for Sortland borte mot Ballstad. (Arkiv
Sander Endresen scoret begge målene for Sortland borte mot Ballstad. (Arkiv Foto: Simen Barstad Buset

Sortland IL taper terreng i 4. divisjon: – En rotete kamp i Lofoten

SORTLAND: Det unge Sortland-laget ledet med to mål i søndagens seriekamp borte mot Ballstad, men Lofoten-laget kom sterkt tilbake i andreomgangen.

– Vi åpnet litt under pari, og Ballstad fikk et par store sjanser. Blant annet et straffespark der Martin Andre Halsevang ikke bare reddet en gang, men to ganger, ettersom straffen måtte tas på nytt. Etter dette kjempet vi oss mer inn i kampen og skåret først på et frispark og deretter på en herlig kontring. Førsteomgangen ebbet ut med mye upresist fra begge lag, forteller Aleksander Bjørnsund, spillende assistenttrener for Sortland IL.

Sander Endresen scoret begge målene til Sortland i førsteomgangen.

Fysikken

To minutter etter pause reduserte Carl Fredrik Jentoft til 1-2, og det 54. minutt utliknet Alieu Danjo til 2-2.

Ballstad fikk Carl Fredrik Jentoft utvist i det 70. minutt, men Sortland klarte ikke å utnytte fordelen med å ha en spiller mer på banen de siste 20 minutter av kampen.

– I andreomgangen fikk vi to raske mål imot på dødball der Ballstad rett og slett tok oss på fysikken. Det preget også hele kampen. Ballstad ønsket dueller og fysisk spill, noe de er gode på, mens vi var utrolig upresise i å holde ballen langs gresset. En alt i alt rotete kamp et stykke under nivået vi har inne, men det virker som vi ikke evner å spille spillet vårt utenfor Blåbyhallen for tiden. Uansett var det nok en god erfaring for vårt unge lag under litt utfordrende bane- og værforhold, forteller Bjørnsund.

Taper terreng

Sortland kjemper om en topp tre-plassering i 4. divisjon, men taper nå litt terreng til Lofoten og Grovfjord som ligger på plassene foran på tabellen.

Helt øverst troner Skånland med 37 poeng, hele åtte poeng foran Lofoten – og med én kamp mindre spilt.

Og nettopp Skånland er Sortlands motstander i neste serierunde.