Lisbet Kristine Hansen i Lofoten sea products har også tidligere fått støtte til å fremme fisk for ungdom, da gjennom «Sprøtt og godt fra havet». Nå gjentar hun initiativet under flagget «Ferskfiskakademiet – mat og kultur».
Lisbet Kristine Hansen i Lofoten sea products har også tidligere fått støtte til å fremme fisk for ungdom, da gjennom «Sprøtt og godt fra havet». Nå gjentar hun initiativet under flagget «Ferskfiskakademiet – mat og kultur». Foto: Privat

Støtter Ferskfisk-akademiet

LØDINGEN: Nærings- og fiskeridepartementet støtter Lofoten Sea Products AS i Lødingen med 75.000 kr til Ferskfiskakademiet – mat og kultur.

I ei pressemelding sier stortingsrepresentant Dagfinn Olsen (Frp) fra Lødingen seg fornøyd med tildelinga. 

– Lofoten Sea Products AS fikk også i 2017 og 2018 år støtte fra Nærings og fiskeridepartementet til prosjektet «Sprøtt og godt fra havet» som også har vært rettet mot skoleungdom. Lofoten Sea Products eies av Lisbet Kristine Hansen, gjennom selskapet Lkh Nord AS.

Målet med etableringen av «Ferskfisk Akademiet - mat & kultur» er å endre matvanene til ungdom og ungdommenes foreldre. Det skal skje ved å invitere disse grupper til bedriften og der vise dem hvor lett og enkelt det er å lage utsøkte retter av den fisken som dras opp av havet, ofte rett utenfor deres hjem. Vi ønsker å samarbeide med faglærere innen fag som historie/kultur og mat & helse. Gruppene skal selv delta i forberedelser før de ankommer senteret og under kursene bidra aktivt i tilberedning av maten. Mot slutten av ungdomsskole-tida står mange elever på trappene til å flytte hjemmefra, da er det viktig å kunne lage seg en sunn og god middag basert på råvaren fisk.

Tilskuddsordninga skal stimulere til tiltak som på sikt er med på å øke sjømatkonsumet hos den norske befolkninga. Nærings- og fiskeridepartementet ønsker å støtte tiltak som først og fremst legger vekt på barn og unge – fratidas sjømatkonsumenter. Departementet mener at prosjektet «Ferskfiskakademiet» treffer kriteriene godt.

– Verden etterspør stadig mer sjømat fra Norge, men det er også et faktum at stadig færre unge i Norge spiser sjømat, sier Dagfinn Olsen.