Årets Blåbyen Grand Prix samlet 64 spillere i Samfunnssalen.
Årets Blåbyen Grand Prix samlet 64 spillere i Samfunnssalen. Foto: Innsendt

Suksess for sjakkturnering

SORTLAND: Den 8. utgaven av Blåbyen Grand Prix gikk av stabelen i helga, og ble en stor suksess, forteller arrangøren Sortland sjakklubb.

– Med 64 spillere til stede, 95 live-partier, felles middag og sjakkquiz, kan vi trygt si at helgas sjakkturnering på Sortland ble en stor suksess, sier Martin Halsvik Larsen i sjakklubben.

Turneringen startet fredag med tre runder hurtigsjakk, før deltakerne gikk over til langsjakk på lørdag og søndag. Totalt ble det spilt sju runder.

Gunnar Lund fra Tromsø SK vant A-gruppen kun et halvt poeng foran Martin Halsvik Larsen fra Sortland SK. Torbjørn Valvåg, også han fra Tromsø SK, ble nummer tre.

– Som arrangør og turneringsleder har Martin for vane å ende litt ned på listen når vi arrangerer turnering på hjemmebane. Derfor var det særs hyggelig når Martin tok sats ut fra startblokken og suste igjennom de fem første rundene med full pott denne gang. Selv om det ikke holdt helt inn til slutt, ble det en oppløftende andreplass til Sortlands store sønn, skryter Håkon Tonulltre Natvig i Sortland sjakklubb.

Magnor Pettersen fra Narvik SK endte på førsteplass i B-gruppen. Klubbkamerat, Ola Hansen ble nummer to, mens Lars Asbjørn Sensen fra Lofoten tok tredjeplassen. Werner Walter ble bestemann fra Sortland på en fjerdeplass. Det var kun halvpoenget bak trioen på pallen.

Martin Halsvik Larsen (t.v.) og Gunnar Lund ble de to beste i A-gruppen.
Martin Halsvik Larsen (t.v.) og Gunnar Lund ble de to beste i A-gruppen. Foto: Innsendt

– Håkon Halvorsen og Konrad Barosen debuterte i C-gruppen. Begge var med på sjakkurset tidligere i høst, så det var flott å se at de ønsket å fortsette med sjakken. Faktisk skulle det være med et par til fra kurset, men de måtte melde forfall. Håkon og Konrad gjorde en fin figur med mange flotte sjakkpartier. Poeng ble det også. Nå håper vi bare at interessen vokser og at de blir med på utenbys turneringer, sier Natvig.

Vidar Jr. Bjørnås fra Senja SK gikk til topps i C-gruppen med seks av sju mulige seire. Rayner Vestgård ble nummer to, mens Sivert Schanche Tørfoss fra Tromsø SK ble nummer tre.