Marianne Nicolaisen.
Marianne Nicolaisen. Foto: Innsendt

Synspunkt | – Gi lille Flesnes en sjanse

Marianne Nicolaisen holdt dette innlegget på kick off-møtet på Flesnes torsdag kveld

– De fleste av dere kjenner meg som bygdejenta Marianne, mens noen av dere kjenner meg som politikeren Marianne. Jeg er da nestleder i Kvæfjord Ungdomsråd, og i dag er jeg her for å snakke som både bygdejenta og politikeren.

Jeg har bodd på Flesnes i 16 fulle år, uten å flytte noen plasser, og nå som jeg bor i Harstad på grunn av videre utdanning, er jeg hjemme så ofte jeg kan, i helger, ferier, uansett hva slags anledning det måtte være.

Oppveksten på Flesnes lærer oss å se verdien i hver enkelt. Jeg har lært å være hjelpsom og at samhold er utrolig viktig. I denne bygda hjelper alle hverandre, om det gjelder bygging av en garasje, komiteer, forberedelser til arrangement, så er der alltid en eller flere som stiller opp for å gi en hjelpende hånd.

I en alder av 7 eller 8 begynte jeg selv å jobbe for Flesnes i Fest, og har gjort det siden.

Jeg gleder meg til å komme hjem hver helg og hver ferie. Som regel er det noe å gjøre og jeg gleder meg som oftest til å hjelpe til. Noe av det jeg ser frem til hver gang jeg er hjemme, er å gi en hjelpende hånd til mine naboer som kanskje trenger det.

Da jeg var 6 og skulle begynne på skolen, så var det åpenbart en god del flere elever enn det som er i dag. Etter hvert som årene gikk ble det bare færre og færre, og det ble bare flere som flytta vekk. Men selv om det var flere elever for 12 år siden, har jeg alltid vært alene på mitt trinn.

Har det påvirket meg på noen måte? Ikke egentlig. Det har kanskje minket i elever over årene, og minket i folk som var på min alder, og det har kanskje også minket kraftig i antall jenter, men det har ikke påvirket meg på en negativ måte. Jeg har blitt akkurat den personen jeg ønsket å bli.

Da jeg så leserinnlegget av Asbjørn Hessen i blv her om dagen, kjente jeg at det kokte litt i skallen. Kan en skole bli før liten? Selvfølgelig. Men hvorfor se bare på det negative med en liten skole?

Jeg har ikke hatt problemer med det sosiale miljøet etter at jeg startet her. Det har alltid vært noen å være sammen med, enten eldre eller yngre. Sosial læring vil jeg nå heller ikke tørre å påstå at jeg har fått for lite av.

At det er en liten skole, betyr ikke at det er mindre læring. Det vil heller si at en lærer har bedre tid til å hjelpe og se hver enkelt elevs behov. Flere av de som har gått ut av denne skolen har garantert fått mer læring enn det noen elever kanskje har fått på en større skole.

I tillegg vet jeg at noen elever som har gått på denne skolen ville hatt det mer vanskeligere på en større skole enn det de har hatt det her.

Jeg velger å si dette: Kjære Asbjørn, gi gjerne ros til folket inni fjorden, all ære til dem, men vi ønsker at bygda vår skal bestå.

Hvem skal ta skylden for at skolen er så liten som den er?

Hvem var det som bestemte å sende elever fra Moelv over til et annet fylke?

Jo, samme svar på begge to. Det er kommunen.

Sier som Karoline Gabrielsen; respekter det vedtaket kommunen har fattet.

Gi lille Flesnes en sjanse, ikke bare kast oss ut av vinduet.

Vi er en liten plass, men våre hjerter banker for den.

Og for å avslutte det hele, kan jeg bare si at i år skal jeg stemme for første gang, og min stemme blir ikke å gå til Venstre.

Marianne Nicolaisen