Panoramautsikt over Fiskøya – en perle i Tjeldsundet.
Panoramautsikt over Fiskøya – en perle i Tjeldsundet. Foto: Lars Einar Bergh

Synspunkt | Lødingen havn KF har for lengst gått utover sitt mandat og dundret i vei med dagdrømmer

Nytt styre og leder i Lødingen Havn KF, og ikke mer informasjon, bør være politikernes krav, skriver Kåre Tveit.

Hvor mange informasjoner er kommet fra Lødingen Havn KF opp gjennom årene, enten på grunn av politikernes etterlysning av fakta, eller på egne informasjoner i åpne møter og tillyste folkemøter om Fiskøya? Fellesnevneren i disse informasjoner har vært å prøve å få naive politikere og andre til å tro at man har hatt gode planer, med mange store og solide aktører som skulle kunne bygge opp et havnedistrikt på Fiskøya som ville bli utrolig fremtidsrettet for Lødingen og regionen.

Sannheten er at all informasjon var uten noe som helst faktaopplysninger, men de klarte år etter år å få penger og støtte til videreføring av et prosjekt som aldri har hatt livets rett. På folkemøter og annet lot man konsulenter være sannhetsvitner, men på konkrete spørsmål fra grunneiere og andre fremmøtte kunne man ikke gi et svar hverken om aktører eller fremdrift, og når noen var frekk nok til å spørre om hva dette ville koste så måtte de uten å si et kløyva ord, innrømme at dette ante de ikke noe om.

Når de nå endelig skjønner at slaget er tapt, om deres eventyrprosjekter, så slenger havneleder Arnold Aalmo ut et nytt svadaopplegg om energi fra avfall, og igjen henviser til sannhetsvitne i konsulentverden. B 16 Urban Energi AS er et navn de fleste ikke visste eksisterte. Jeg har ikke googlet på firmaet, men jeg er avisleser og jeg vil sitere Kurt L. Olsen SV i en artikkel i Bladet Vesterålen lørdag 20.07. Sitat:«Her går havnesjefen og et styremedlem i havnestyret og fronter helt nye planer. Deretter tar de ferie, og kan ikke kommentere saka. Jeg har googlet firmaet B16. De har veldig liten aktivitet og omsetning. Prosessen vi her er vitne til ser merkelig ut for meg, uttalte Olsen.» Sitat slutt. Jeg legger til med å svare med å si «Amen» det er sant og visst.

Lødingen havn KF har for lengst gått utover sitt mandat fra kommunen, og bare dundret i vei med sine private dagdrømmer, og nå er nok nok. Nå må ordfører, formannskap og kommunestyret manne seg opp til å sette ned foten for Fiskøya-prosjektet én gang for alle. Samt at det bør avsette styret og havneleder i Lødingen Havn KF og få på plass et styre og ledere som har kompetanse til å skjøtte dette viktige organet. Det som har bekledd denne kommunale organ har gitt seg selv karakterer for sitt virke i mange år, og karakteren er «lite godt minus».

Kåre Tveit,

pensjonist, Lødingen Vestbygd