Foto: Privat

Synspunkt | Vindkraft, hva mener våre politikere?

Jeg prøver å følge med så godt jeg kan og nå aller mest om vindkraft på Andøya.

Det påståes at dette prosjektet er et godt bidrag til «Det grønne skiftet», men så påståes det også at det er bare tull. Det vil bli nedlagt kullkraftverk med vår elektrisitet inn i det europeiske nettverket. Andre påstander er at vi ikke trenger denne strømmen, da vi heller kan oppgradere kraftstasjonene som allerede finnes. Eller at det er for sent å gjøre noe med de konsesjonene som er gitt. Bordet fanger.

På den andre siden slippes det løs ulumskheter fra myra, noe som er uforenlig med hensyn til ønske om et bedre klima.

Hvem tjener penger på dette? Kommunen, grunneierne, innbyggerne i kommunen, eller er det slik at det er de utenlandske eierne? Etter hva jeg forstår er også firmaet som skal stå for utbyggingen 49 prosent utenlandsk.

Hvorfor skal et folkemøte skje så stille som mulig? Er det noe som skjules for oss?

Det er ikke så lett å henge med i alle påstandene, men jeg har forståelse for at naboene til vindmøllene er urolige. Men jeg forstår ikke at vi andre er så tafatte. Dette gjelder liksom ikke oss. Men det som uroer meg mest er at politikerne som skulle representere oss er så fraværende i diskusjonen. Er det slik at dette prosjektet er fornuftig så fortell oss det. Er dere fanget, så fortell oss det.

Oddbjørn Lockert