Trollfjordhytta.
Trollfjordhytta. Foto: Trond Løkke, Vesterålen turlag

– Turlagsstyret skredrammet

HADSEL: Det var styret i Vesterålen turlag som på styresamling på Trollfjordhytta kom i sentrum for dagens begivenheter, forteller Den norske turistforening i ei melding.

– Det var et styremedlem i Vesterålen Turlag som ble tatt av skred ved Trollfjordhytta i dag.

– Turfølget på ‪rundt ni var på Trollfjordhytta i anledning ei styresamling i Vesterålen Turlag, da uhellet skjedde. Personen som ble tatt av skredet ble etter hvert funnet av redningsmannskaper og fraktet ut. Som Bladet Vesterålen tidligere har meldt, opplyser UNN (Universitetssykehuset Nord-Norge) at han er stabil og ikke livstruende skadet. 

- I DNT er vi veldig glade for at dette gikk bra, og at alle involverte er i trygge hender. Vi vil gjerne takke redningsmannskapene og alle som bidro til at vedkommende ble funnet så fort og fraktet i sikkerhet, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang i ei pressemelding.

– Skredulykka skjedde da turgruppa skulle forlate hytta på truger.  En annen av turfølget ble fraktet ut av redningsmannskapet sammen med den skadede. Resten av gruppa ble igjen på Trollfjordhytta, sammen med en person fra politiet, og politiet vil frakte disse ut søndag eller mandag, ifølge DNT.  

– Mer informasjon om hendelsesforløpet vil vi ha så snart hele turfølget er kommet ned, heter det i pressemeldinga.