Aktiviteten i skigruppa i Lødingen IL er berget. Dette etter at nytt styre er på plass. I tillegg til Kine Pedersen (foran tv) som friskt pust består styret av Hilde Kjellbergvik (leder), Ronald Naustvik og Knut Kjellbergvik.
Aktiviteten i skigruppa i Lødingen IL er berget. Dette etter at nytt styre er på plass. I tillegg til Kine Pedersen (foran tv) som friskt pust består styret av Hilde Kjellbergvik (leder), Ronald Naustvik og Knut Kjellbergvik. Foto: Privat

Veteraner berger skigruppa i Lødingen IL

LØDINGEN: Aktiviteten i skigruppa i Lødingen IL er berget. Dette er klart etter at tidligere ildsjeler har tatt over ledelsen i organisasjonen.

Som meddelt i Bladet Vesterålen av 31. september i år ble all aktivitet i skigruppa lagt brakk.

Bakgrunnen var at ingen personer ønsket å gå inn og påta seg lederverv i organisasjonen.

Etter 41 sammenhengende år var det dermed slutt for de en gang så populære Torsdagsrennene.

Beslutningen sto seg helt til den første snøen begynte å dale.

Som et siste forsøk på å berge gruppa kalte Monica Rolandsen inn til ekstraordinært årsmøte.

1-2-3 så var det i boks. Med nytt styre, og en gruppe som skal stå ansvarlig for gjennomføringen, er det på det rene at Torsdagsrennene videreføres. Mariann, Steffan og Anders kan i så måte se frem til nye utfordringer i skisporet. Årets sesong vil bli den 42. i rekken. (Arkiv
1-2-3 så var det i boks. Med nytt styre, og en gruppe som skal stå ansvarlig for gjennomføringen, er det på det rene at Torsdagsrennene videreføres. Mariann, Steffan og Anders kan i så måte se frem til nye utfordringer i skisporet. Årets sesong vil bli den 42. i rekken. (Arkiv Foto: Svein Rist

Veteranene på banen

Å få yngre krefter til å ta seg av styre og stell skulle vise seg å være vanskelig.

Mange kunne hjelpe til, bare en slapp å bekle verv i styret.

Stilt overfor en slik utfordring valgte veteranen å ta steget frem.

Hilde Kjellbergvik overtar i så måte som leder i skigruppa.

Med seg har hun tidligere leder Ronald Naustvik, og mangeårige ildsjel Knut Kjellbergvik.

– Så har vi vært heldige å få inn Kine Pedersen som frisk pust i styret, fremholder Hilde Kjellbergvik i samtale med Bladet Vesterålen.

Torsdagsrenn-gruppa

Det valgte styret skal som utgangspunkt ta seg av den daglige driften av skigruppa.

Når det kommer til Torsdagsrenn er det nedsatt en egen gruppe som skal ta ansvar for dette arrangementet.

– Aktivitet er det viktigste. En gruppe på åtte personer har sagt ja, til å ta ansvaret for å arrangere Torsdagsrenn. Forhåpentlig klarer de å trekke med flere i denne gruppa. I starten skal også jeg være aktiv her, opplyser Kjellbergvik.

– Planlegges det annen aktivitet i skigruppa?

– Per tiden er det ingen aktivitet i gruppa. Vi har ingen aktive løpere. Hva som kan komme får tiden vise. I tillegg til Torsdagsrenn har det vært viktig å få inn folk som kan holde løypetraseene ved like. Det har vi i form av Ronald Naustvik og Knut Kjellbergvik. Så skal det sies at det er kommet en ny glød inn i skigruppa. Det snakkes allerede om å arrangere et renn over én dag. Etter hvert kan det også være mulighet for å få på plass skitrening. Nå er vi i alle fall i gang igjen. Så får vi bygge stein for stein. Optimismen er tilbake, avrunder leder i skigruppa i Lødingen IL Hilde Kjellbergvik.

I sakens anledning kan nevnes at gruppa som skal arrangere Torsdagsrenn består av følgende personer; Charlotte Stølan Wessel, Stine Ytterstad, Hege Naustvik, Jan Heidegård, Robin Engan, Monica Bakken Torkildsen og Cindy Malnes. Leder Hilde Kjellbergvik vil i starten også være behjelpelig med planlegging og avvikling av arrangementet.