Sandrine Bjørkmo, Anna Ree, Nikolai Lagesen, Elling Lagesen, Henning Sørelv, Astrid Lidal, Sofie Lidal, Johan Tollefsen, Marte Norheim og Ingrid Fenes.
Sandrine Bjørkmo, Anna Ree, Nikolai Lagesen, Elling Lagesen, Henning Sørelv, Astrid Lidal, Sofie Lidal, Johan Tollefsen, Marte Norheim og Ingrid Fenes. Foto: Christian Giæver

Vilt og fint på 4H-leir

34 fine, flotte og aktive ungdommer fra 4H Nordland er selvsagt med når 1000 ungdommer fra hele landet storkoser seg på leir denne uka.

– Det er kjempegøy på leir! Man blir kjent med så mange nye mennesker og får oppleve ting man ikke gjør ellers, sier Anna Ree (15) fra Ræka 4H i Sortland.

Hun er på leir sammen med ni andre deltakere fra samme område.

– Leir er livet

For mange 4H-ere er det å reise på leir utvilsomt høydepunktet, og landsleir er noe helt spesielt. I år er flere enn 1000 ungdommer og voksne samla på Øksnevad videregående skole i Klepp kommune i Rogaland fra 21. til 28. juli. Leirdeltakerne kommer fra absolutt hele landet, fra Finnmark i nord til Agder-fylkene i sør.

– Det er utrolig sosialt. Jeg har vært med på leir mange ganger før og synes det er like hyggelig å bli kjent med nye folk, som å treffe igjen dem jeg kjenner fra før. Det er alltid så god stemning når så mange 4H-ere samles på ett sted, sier Astrid Helene Lidal (22) fra Sydvesten 4H i Tjeldsund.

Heile fylket i sving

Det er 4H Rogaland, med sine 37 klubber, som er arrangør for årets landsleir. Landsleiren arrangeres annet hvert år, og den går på rundgang mellom fylkene.

– Vi har hatt folk fra alle kriker og kroker av Rogaland i sving for å lage leir, og vi er svært stolte av leiren vår og alle kjekke ungdommene som har vært her denne uka, sier leirsjef Asle Østbø.

(Innsendt)