Lørdag var den vist i Øksneshallen i Øksnes, søndag i Bøhallen i Bø.

Det var Marianne Meløy som fikk ideen til musikalen Slogfunk, basert på musikken til Stokmarknesbandet Zoo. Liv Andreassen har produsert den og Susanne Pettersen har vært inspisient og er den som har hatt koreografien i dansenumrene.

Marianne Meløy lovet på forhånd at dette skulle bli Vesterålens svar på Mamma Mia, og det ble det, om ikke enda bedre, ettersom den er produsert lokalt, nesten på dugnad, med langt færre ressurser.

Likte det han så

Royer Larsen, som var med i Zoo og har vært med på å skape denne musikken, var tilskuer til premierevisningen. Han er helt i hundre etter å ha sett og hørt Slogfunk i ny drakt.

– Dette var så artig. Fantastisk flott å høre dem, sier han til Bladet Vesterålen.

Viggo Berg, også han fra Hadsel, synes det er en fin hyllest til musikken som Zoo laget. De to spiller nå sammen i Tooraloo.

Veldig gjennkjennbart

Flere av tilhørerne til premiereforestillingen gir uttrykk for at hele forestillingen var veldig godt gjennomført og lett gjennkjennbart. Flere av dem som satt i salen på Myre har hatt sin tid i filethallen og opplevd miljøet der handlingen er hentet fra.

Roger, Carl-Ove Furnes og Marit, Trude-Sofie Olavsrud Anthonsen, gjorde en kjempeforestilling og laget driv i fortellingen. Line, Anne Marit Moe fra Hadsel, var også helt fantastisk i sin måte å framstille den veldig forelskede ungjenta som til slutt tok mot til seg og skrev til mannen hun gikk og ventet på.

Må vises for flere

Det går ikke an å la denne musikalen bli stående bare med disse tre forestillingene. Den må vises for flere. Det lover da også Marianne Meløy, som har skrevet og innstudert musikalen, at den skal.

– Dette var så fantastisk bra at det er klart at det må ut på vegen. Dette må vises for flere.

Alsvåg Brass Band har vært sterkt involvert i prosessen og alle foreldrene til korpset har lagt ned en formidabel innsats for å få dette til.