Hermann avduker «Herman»

Hermann Holm Nyvold fra Alsvåg blir med på avdukingen av Herman-byste på Sortland.

Hermann Holm Nyvold fra Alsvåg blir med på avdukingen av Herman-byste på Sortland. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

En lokal «Herman» skal være med på avduking av Herman-byste på Sortland lørdag.

DEL

Sortland Hotell avduker sin byste av Lars Saabye Christensens romanfigur Herman på lørdag. I den forbindelse er selvsagt forfatteren til stede, men også en lokal Herman. Bysten er utført av kunstneren Nico Widerberg.

Roman fra 1988

Boka Herman, som Lars Saabye Christensen skrev i 1988, er en roman som handler om en gutt på 11–12 år fra Frogner.

Den lokale Hermann skriver navnet sitt med to n-er og er fra Alsvåg. Hermann Holm Nyvold er valgt ut som den lokale Herman når bysten skal avdukes på lørdag.

Han er et funn

Harald M. Jacobsen ved Sortland Hotell er begeistret.

– Det er så kjempeartig at vi klarte å finne en gutt i den riktige alderen og en så flott og artig gutt, sier Harald M. Jacobsen. Han gleder seg veldig til avdukingen.

Saabyes bibliotek på Sortland Hotell er blitt en attraksjon. Der fins alt som Saabye har skrevet og originalmanuset til Herman ligger også godt bevart i dette biblioteket.

Hele klassen er med

– Jeg synes det er så flott at hele klassen i Alsvåg har lagt så stor vekt på å sette seg inn i arbeidene til Lars Saabye og at de har en så flott Hermann i klassen, sier Jacobsen.

Hva Hermann skal gjøre under avdukingen, er ennå uklart, men han skal i alle fall være med, og blir gjort stas på sammen med forfatteren selv.

– Jeg synes det er kjempespennende og artig å bli valgt ut, sier Hermann Holm Nyvold fra Alsvåg.

Artikkeltags