Øksnes uten fiskarlagsleder

Myrebas i fiske utenfor Kråknes ved Myre. (Foto: Bengt Stian Nilsen)

Myrebas i fiske utenfor Kråknes ved Myre. (Foto: Bengt Stian Nilsen)

ØKSNES: Ingen fiskere i Øksnes vil være leder for Øksnes Fiskarlag.

DEL

Øksnes Fiskarlag har hatt ord på seg for å være et av de største og mektigste lokallagene i Norges Fiskarlag. Nå står de uten formann og uten nestleder, men har likevel et styre som skal forberede neste årsmøte.

Mikal Steffensen var formann i Øksnes Fiskarlag for et år siden, med Dag-Ivar Knutsen som nestleder. Da Steffensen gikk ut av Fiskarlaget for et knapt år siden, sluttet han også som leder i lokallaget og Dag-Ivar ble fungerende leder.

Mikal Steffensen

Mikal Steffensen Foto:

– Men nå har jeg også sagt fra meg det vervet, så nå er det ingen leder i Øksnes Fiskarlag, sier Dag-Ivar Knutsen til Bladet Vesterålen.

Han synes det er trist, men tror at det er trenden i flere lokallag. Det er så mye å gjøre for den som er leder, at ingen vil ta denne jobben.

– Det er ingen som har tid til å ta på seg denne oppgaven. Når det er vinterfiske er alle så opptatt av de knapt har tid til noe som helst annet enn jobben på havet. Da går det dårlig når det også er mange oppgaver som faller på leder og nestleder i laget, sier Knutsen.

Han forteller at det bare er en handfull medlemmer igjen i Øksnes Fiskarlag, og det synes han er trist. Det må en ny holdning til for at det skal bedre seg.

– Betyr det at mange er gått over til Kystfiskarlaget da?

– Nei det betyr det ikke. Det betyr at det ikke er noen som ønsker å organisere seg i det hele tatt, sier Knutsen.

Det er en bøfjæring som er leder i Nordland fylkes Fiskarlag og en bodøværing som er leder i Norges Fiskarlag. Det må være en falitterklæring å si at Øksnes Fiskarlag ikke lenger skal være sterkt representert i disse fora. Øksnes har også hatt leder for Norges Fiskarlag, da Oddmund Bye hadde sin periode i Trondheim.

– Nei, det er trasig, men slik er det. Det er for mye jobb til at noen skal klare det ved siden av den jobben man har på havet, sier Dag-Ivar Knutsen.

Han fisker i dag med sin båt «Myrebas» på 90 fot. – Vi starter like over nyttår etter sild og går deretter over til torsk, forteller Knutsen.

Artikkeltags