Årets første fangst

Truls Johansen

Truls Johansen Foto:

ØKSNES: Årets første hysefangst ble levert på Stø tirsdag. Truls Johansen var første mann på land, med en brukbar fangst.

DEL

Det er ved Gunnar Klo AS på Stø at det tirsdag var levert fangster fra 12 båter, de fleste av disse var linebåter som fisket etter hyse.

– Det ble ikke det helt store sjøværet for Truls Johansen, ettersom det var gammel-line han satte. Den har stått egnt i flere måneder, så det var nok på tide å få den vatnet ut, sier Kai Hugo Jakobsen ved Klobruket på Stø.

Det ble knapt 600 kilo på Johansen denne gang, men i natt er han på tur på havet igjen.

MS Gåsøy

MS Gåsøy Foto:

– De fleste går ut i tre-tida på natta og har med seg morra-line. Da setter de bruket først og venter ei stund før de begynner å dra inn bruket. De andre båtene som leverte på Stø tirsdag hadde rundt 100 kilo på stampen.

Spennende på havet

– Det er brukbart på denne tida, sier Jakobsen. Truls Johansen synes det er spennende å være med på dette fisket. Han har ikke så lang fartstid, og nå på egen båt.

Skipper på egen skute – Det er jeg som eier båten sammen med Mikal Steffensen. Det er jeg som kommer til å drifte denne båten, så jeg ser fram til en arbeidssom og spennende vintersesong.

Han overtok MS Gåsøy fra Kyrre Reinholdtsen på sensommeren og har hatt noen sjøvær på båten i høst. Han synes den fungerer veldig bra. Båten er ganske ny, og framstår fra Reinholdtsens side som helt strøket.

– Alt er flott når det er nytt og det er virkelig denne båten også, sier Truls Johansen til Bladet Vesterålen.

Det ble noen torsker i dag, men for det meste fiskes det nå hyse for Stø. (Foto: Trond K. Johansen)

Det ble noen torsker i dag, men for det meste fiskes det nå hyse for Stø. (Foto: Trond K. Johansen)

Han fisker nå med line på grunnen og kommer til å fortsette med fisket etter hyse helt fram til skreien kommer.

– Det kan nok ennå ta ei tid før skreien er på plass. Det var noen få torsker å få i dag, men det er nok ikke skrei, sier Johansen.

Artikkeltags