Det er ved Gunnar Klo AS på Stø at det tirsdag var levert fangster fra 12 båter, de fleste av disse var linebåter som fisket etter hyse.

– Det ble ikke det helt store sjøværet for Truls Johansen, ettersom det var gammel-line han satte. Den har stått egnt i flere måneder, så det var nok på tide å få den vatnet ut, sier Kai Hugo Jakobsen ved Klobruket på Stø.

Det ble knapt 600 kilo på Johansen denne gang, men i natt er han på tur på havet igjen.

 

– De fleste går ut i tre-tida på natta og har med seg morra-line. Da setter de bruket først og venter ei stund før de begynner å dra inn bruket. De andre båtene som leverte på Stø tirsdag hadde rundt 100 kilo på stampen.

Spennende på havet

– Det er brukbart på denne tida, sier Jakobsen. Truls Johansen synes det er spennende å være med på dette fisket. Han har ikke så lang fartstid, og nå på egen båt.

Skipper på egen skute – Det er jeg som eier båten sammen med Mikal Steffensen. Det er jeg som kommer til å drifte denne båten, så jeg ser fram til en arbeidssom og spennende vintersesong.

Han overtok MS Gåsøy fra Kyrre Reinholdtsen på sensommeren og har hatt noen sjøvær på båten i høst. Han synes den fungerer veldig bra. Båten er ganske ny, og framstår fra Reinholdtsens side som helt strøket.

– Alt er flott når det er nytt og det er virkelig denne båten også, sier Truls Johansen til Bladet Vesterålen.

Han fisker nå med line på grunnen og kommer til å fortsette med fisket etter hyse helt fram til skreien kommer.

– Det kan nok ennå ta ei tid før skreien er på plass. Det var noen få torsker å få i dag, men det er nok ikke skrei, sier Johansen.