Fotballforbundet har offentliggjort lista over det som kan bli morgendagens landslagsspillere, og som får delta på Landslagsskolen for 14- til 16-åringer. Her er altså Linnea fra Øksnes med.

Et fåtall unge talenter fra hele landet kan vente seg lange og tøffe treningsdager når de møter eliten på sitt eget alderstrinn. Leiren avholdes på treningsfeltet til FK Vidar i Stavanger. Landslagstrenere og trenere for Landslagsskolen skal bidra på leiren slik at det faglige utbyttet blir godt.

– Statoils talentleir handler om å løfte frem morgendagens fotballhelter, og gi dem en ekstra motivasjon til å fortsette den gode utviklingen. Holder de utvalgte talentene gløden, innsatsen og læringsfokuset på topp vil de nå langt, sier Karen Onsager Keiserud, markedsdirektør i Statoil.

– Gjennom programmet «Morgendagens Helter», har Statoil bidratt til at Fotballforbundet kan inspirere våre største talenter gjennom talentleiren. Den utgjør øverste og siste steget i fotballforbundets spillerutviklingsmodell, «Landslagsskolen», fortsetter Håkon Grøttland, som er fagansvarlig for Landslagsskolen.

– Leiren har opp gjennom årene hatt ulike formater. Vi gjør nye grep i år og gjør leiren i Stavanger om til en ren jenteleir. Vi ønsker å fokusere alt på spillerutvikling og tilrettelegging av en kvalitetssamling for våre største talenter. Videre er for første gang 14 -åringene på samme sted som 15- og 16-åringene. Her har vi tatt ut to tropper. En tropp for de født første halvår, og en tropp for de født siste halvår. Ut over det, har vi tatt ut to landslag og to skyggelandslag, avslutter Grøttland.