– Ragni er en etablert og en av våre mest erfarne landslagsspillere. Hun har spilt alle landskamper under min tid, sier Odd Ekerhovd.

15.-20. mars samlet han 20 spillere til samling i Tønsberg. I tillegg er fire-fem andre spillere aktuelle til en tropp på 12 spillere som får lov til å spille EM-kvalifisering i Litauen.

Landslagstreneren var veldig fornøyd med utbyttet av påskesamlingen.

– Det ble ei veldig bra samling. Vi trente 24 timer, og spillerne gjorde tydelige tekniske fremskritt. Kjemien blant spillerne, holdningen og arbeidsinnsatsen var også solid, sier Ekerhovd.

Dominans

Sju av spillerne på samlingen i Tønsberg kom fra Vesterålen. Det var Andrine Andreassen, Maja Lind Sande, Lisa Løftingsmo Walle, Susann Jægtnes Bech (alle fra Sortland), Lisbeth Woie, Henriette Benum Andersen. og Ragni Steen Knudsen (alle fra Øksnes).

– Både Sortland og Øksil hadde et veldig sterkt årskull av spillere født i 1995 og 1996 som dominerte NM-klassene U15-U19, og mange av disse deltok på landslagssamlingen i påsken. Men hvor mange av disse igjen som får spille EM-kvalifisering, vil jeg ikke si noe om nå. Det kan bli fra en til flere, sier Ekerhovd.

I første EM-kvalifiseringsrunde Norge møter vertsnasjonen Litauen, Montenegro og Bosnia.

– I denne runden er det to puljer, og vinneren av puljene og den beste toeren går videre til den andre av i alt tre kvalifiseringsrunder, forteller Ekerhovd.

Ungt lag

Norge har ambisjon om å komme seg videre til andre kvalifiseringsrunde.

– Vi er inne i et generasjonsskifte med mange unge spillere, men målet er å gå videre, sier Ekerhovd.

– Hvordan er etterveksten i norsk volleyball?

– Det jobbes veldig bra i mange klubber, og rekrutteringen øker blant de yngste spillerne. En generell utfordring for klubbene er å holde et godt tilbud over lang tid og unngå å få for store nivåforskjeller på generasjonene. Sortland og Øksil har gjort en solid jobb over tid, men har kanskje nå et lite hull. Men jeg ser ingen grunn for at de ikke skal kunne komme tilbake igjen i norgestoppen i aldersbestemte klasser, sier Ekerhovd.