Fremover: Politiet bekrefter til Fremover at de rykket ut for å komme i kontakt med en fører av en Audi. Bilen befant seg i Lofoten mandag morgen. Det viste seg at bilen var på vei mot Narvik.

Flere politipatruljer rykket ut for å stoppe bilen. Ved rundkjøringen på Stormyra (ved Øyjord) ble et vogntog plassert tvers over veien for å stoppe bilen.

Sperret veien

– Vogntoget sto og sperret hele veien, men Audien, som kom i stor fart, kjørte ned i grøfta og kom seg rundt vogntoget og fortsatte på E10 mot Rombaken med politiet like bak, forteller et vitne Fremover har snakket med.

Artikkelen fortsetter under kartet.

Ifølge Statens vegvesen er Leirviktunnelen stengt, men bilen har klart å komme seg forbi og opp mot Bjørnfjell. Fremovers journalist Jan Arild Hansen var i området og ble viten til at politiet pågrep føreren av bilen. På bildet ser vi at den aktuelle Audien står i grøfta mens en person bli geleidet fra bilen av politiet.

Ung mannlig bilfører

Operasjonsleder ved politiet i Nordland, Stig Østbø bekrefter overfor Fremover at de raskt fikk kontroll på bil og fører.

– Vår patrulje forfulgte bilen og så da at den stod på en avkjørsel på vei opp mot Bjørnfjell, forteller Østbø.

– Vi ser på bildet av pågripelsen at den aktuelle Audien er bulket og skadet. Var det på noe tidspunkt sammenstøt mellom politiet og bilen?

– Nei, det var det ikke. Vi kom til stedet etter at bilen hadde kjørt av E10 og pågripelsen pågikk helt uten dramatikk, sier Østbø.

– Kan du si noe om bilføreren?

– Jeg vil ikke si noe om det, annet enn at det var en ung mannlig bilfører, sier Stig Østbø.

– Hva skjer med ham nå?

– Han blir ivaretatt av helse, avslutter Østbø.