– Politiet er interessert i å komme i kontakt med fører av en grå Audi, skrev politiet i Nordland klokken 09.55 mandag morgen. Politiet gikk ut på Twitter med registreringsnummer og modell av bilen.

– Bilen har befunnet seg på Austvågøy i Lofoten rundt klokken 07.30, og det er usikkert hvilken retning den kjører. Ta kontakt med politiet på tlf. 02800 ved observasjon av bilen, var beskjeden.

Klokken 11.51 mandag skrev politiet at de har fått kontroll på bil og fører. Det var kort beskjed på Twitter – men jakta på bilen ble dramatisk, ifølge operasjonsleder Stig Østbø.

Her ser du historien fra et Narvik-perspektiv:

– Unnslapp to ganger

– Vi hadde lett i lang tid, da vi fikk noen sikre observasjoner. Først i Kongsvika (mellom Lødingen og Tjeldsundbrua, red. anm.), så i nærheten av Evenes, sier Østbø.

En patrulje fikk syn på bilen klokken 10.57. Ifølge operasjonslederen forsøkte patruljen å stoppe bilen i Narvik kommune, men sjåføren skal ha nektet å stoppe. Politiet hadde tidvis blikket på den, tidvis ikke, men så hvor den var på vei. Dermed ble det veisperring på Øyjord i Narvik.

– Sjåføren kom seg forbi veisperringa ved å kjøre ned i grøfta. Bilen fortsatte i retning Bjørnfjell, sier Østbø.

På E10 mellom Sirkelvatnet og Skitdalsvatnet skal kjøreturen ha endt. Da bilen havnet utfor veien der, kom den ikke opp igjen.

– Da fikk patruljen tatt igjen bilen. Sjåføren ble håndtert av helse etter utforkjøringen, sier operasjonslederen.

Han kan ikke si noe om tilstanden på sjåføren.

Uten årsak

Politiet ville ikke gå ut med årsaken til at de etterlyste bilen mandag morgen, men:

– Dette betyr ikke at noen trenger å bekymre seg om de ser bilen. Det dreier seg ikke om noen som er farlig på noe vis – bare at vi trenger å få kontakt med vedkommende i bilen. Hadde det vært tunge kriminelle det dreier seg om, hadde vi ikke gått ut på denne måten, sa Stig Østbø ved politiets operasjonssentral.

– Så det vi ønsker er bare at alle som er på veiene holder øynene åpne, forsikret han.

Politiet hadde ikke fått noen tips fra publikum da de pågrep sjåføren. Observasjonene var gjort fra andre hold, ifølge Østbø.