-Dette innebærer en viktig forsterkning av fylkesrådet, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap).

Erfarne

Han viser til at begge har solid erfaring fra politisk arbeid. Knut Petter Torgersen (f. 1955) som 1. vararepresentant i to perioder møtte han flere ganger i lengre perioder på Stortinget, mangeårig ordfører i Vefsn og i seinere år som gruppeleder for Arbeiderpartiet i fylkestinget. Torgersen har lang fartstid i ulike stillinger ved aluminiumsverket i Mosjøen og som direktør for Mosjøen og omegn næringsselskap.

Noresjø

Ingelin Noresjø (f. 1976) er medlem av kommunestyret på Fauske. Hun var fra 2005 til 2011 fylkessekretær i Nordland KrF, da hun ble ansatt som organisasjonsrådgiver på KrFs landskontor. Nå jobber hun som prosjektleder for samferdsel i Salten Regionråd.

Hun toppet partiets liste ved stortingsvalget i 2013. Ved årets valg topper hun listen i Fauske og står på fjerdeplass til fylkestingsvalget.

Hun har sosiologi grunnfag og utdanning innen informasjonsteknologi i Bodø, interaktiv multimedia fra Australia og en Master of Business Administration ved Handelshøgskolen i Bodø.

Overtar utdanning

Grete Bang (Ap) er fra nå fylkesråd for utdanning. Bang er en erfaren politiker fra Vega, Brønnøysund og fylkestinget i Nordland.

De fire partiene er fornøyd med å ha kommet til enighet om en samarbeidsavtale på kort tid.

– Jeg har stor respekt for den måten Nordland Senterparti og Nordland SV har tatt ansvar på i den situasjonen som oppsto i fylkestinget, sier leder i Nordland Arbeiderparti Bjørnar Skjæran.

-    KrF er glade for at vi har fått på plass et samarbeid som styrker sentrum og sikrer forutsigbarheten for fylkesrådet, sier gruppeleder Peter Eide Walseth i Nordland KrF.

-    Det er viktig for Senterpartiet å ha innflytelse på politikken. Vi går derfor inn i samarbeidet med forventninger om et godt samarbeid, sier leder i Nordland Senterparti, Monika Sande.

-    SV er glade for at vi nå kan få muligheter for å ta politikken til venstre i Nordland, og  mulighetene for at arbeidslivspolitikken og utdanningspolitikken kan forandres er spesielt positivt, sier leder i Nordland SV, Marius Meisfjord Jøsevold.