Nylig ble en bolig på Oppmyre i Øksnes lagt ut for salg. Boligen er bygd i 2018, har et bruksareal på 263 kvadratmeter, tre soverom og ei prisantydning på 8.990.000 kroner.

– Det er standarden og ikke minst beliggenheta. Tomta er stor og ligger nært sjøen, sier megler hos DNB Eiendom Sortland, Julie Andreassen til Bladet Vesterålen.Hun sier at for denne prisen, får man ikke bygd et tilsvarende hus idag.

– Det er heller ikke behov for å gjøre noe med huset, med mindre man ikke liker fargene som er valgt. Alt er klappet og klart til å flytte inn, sier hun.

Fullspekket

Andreassen sier en annen grunn til prisen på huset, er alle finessene som er valgt da huset ble bygd.

– Det er integrerte høyttalere flere steder i huset, og utendørs.

– Det er lagt opp vann, avløp og strøm til flere steder på tomta. Ønsker man å installere et boblebad for eksempel, er det ferdig opplegg klart. Det er også lagt infrastruktur ned til nausttomta og et ekstra sted på tomta.

Andreassen sier det er varmekabler overalt, inkludert i garasjen. I garasjen er det også vann og avløp.

Bra interesse

Hun sier det har vært litt interesse for huset, allerede før det ble lagt ut for salg.

– Vi skal ha visning i neste uke, og venter at en god del vil komme innom, sier hun.Hun har trua på at det vil gå greit å få huset solgt.

– Det er tidlig å si noe om boligmarkedet med tanke på renteøkninga. Det er merkes at det er litt roligere, men det er litt tidlig å si noe om effekten.

– Det er ikke hver dag man får tak i ei slik tomt, og en hus av denne størrelsen og med de fasilitetene får man ikke bygd for denne prisen. Det handler om å finne de rette kjøperne som ser verdien i dette, og det tror jeg skal gå greit, sier Andreassen.