Det melder NTB tirsdag ettermiddag.
Stortingsrepresentant Karianne Bråthen (Ap) bekrefter dette overfor Bladet Vesterålen.
– Dette er jeg kjempeglad for, slår hun fast.
Bråthen viser til at ESA-støtten er særdeles viktig for norske teknologibedrifter – eksempelvis Andøya Space – som bygger satellittbase i Børvågen, med første oppskyting planlagt til sommeren.
– At vi er enig med SV om å videreføre støtten til ESA er kjempeviktig for satsinga på Andøya, sier Bråthen.
I Ap og Sps statsbudsjett ble det foreslått å kutte støtten til European Space Agency (ESA) med mer enn en milliard kroner i perioden 2023 til 2030.
En rekke aktører i Norsk romindusrti har uttrykt bekymring for dette – deriblant Andøya Space, Kongsberg Gruppen og Nammo.
I et intervju med Dagsavisen nylig uttale Ketil Olsen, direktør i Andøya Space, at kuttet er særdeles uheldig.
I ESA får medlemsland mulighet til å være med å by på oppskytinger av raketter og satellitter.
– Hvis det er sånn at Norge ikke er med på å sponse ESA, så får ikke norske teknologibedrifter være med på å by på oppskytingene deres. Det betyr mye for små bedrifter, uttalte Olsen til avisa.
Han la til at Norge vil miste sin posisjon i romfartsutviklingen om de ikke er med i like stor grad lengre.
– Ved å fokusere på å være med i ESA-systemet, får norske bedrifter anledning til å utvikle seg og være med å på by på de aktivitetene som ESA tilbyr. Men hvis Norge ikke betaler inngangspengene, så kommer det ingenting tilbake igjen, sier han, og at konsekvensen er at ESA heller tilbyr andre land å by på oppdragene, sa han til Dagsavisen.
Nå blir det altså ikke noe av kuttet likevel.
– Nå vil Norge forplikte seg til å holde støtten på dagens nivå, som ligger på 161 millioner euro fordelt over hele perioden – altså i overkant av 1,6 milliarder kroner med dagens kurs, melder NTB.