Bodde i Nyksund: Under oppholdet i Øksnes bodde ekteparet Skinnemoen/Haube to døgn i Nyksund. Foto: Svein Arne Nilsen

Byttet Spania mot Vesterålen

Egentlig skulle Thomas J. Skinnemoen og Christian Baard Haube fra Oslo feriere i Spania. Men da koronaen satte en stopper for planene, ble det ferie i Vesterålen.

Det ble ikke varme dager med soling på stranda og bading for ekteparet Skinnemoen/Haube. Skinnemoen har er en far som er fra Sortland og har derfor en god del kjennskap til regionen. Det er mye av forklaringer på at Vesterålen ble deres reisemål.

– Det stemmer at jeg har vært en del her i Vesterålen i løpet av mine barne- og ungdomsår. Jeg har alltid ønsket å få være med på kvalsafari og å gå Dronningruta. Det hadde vi bestemt oss for å få til under oppholdet, sier Skinnemoen.

Storslagen natur

De brukte seks timer gjennom Dronningruta, og de synes det var en spektakulær tur med vandring i storslagen og vakker natur. De likte spesielt at det var nærhet til både fjell og hav.

– Når vi tenker på at dette er en løype som har fått sitt navn etter at dronninga gikk turen, så må vi virkelig si at det er en sprek dronning vi har. Vi må også si at hun har gått opp en løype i vakker natur.

Gikk Dronningruta: Et av høydepunktene for Thomas J. Skinnemoen (t.v.) og Christian Baard Haube under ferien i Vesterålen var Dronningruta. De fikk mange kommentarer på at de hadde det norske flagget med på turen. Foto: Svein Arne Nilsen

– Et godt alternativ

Under oppholdet i Øksnes bodde de i Nyksund, som de syntes var et vakker og spesielt sted. De benyttet også anledningen til å besøke spisestedene der og se nærmere på det tidligere så aktive fiskeværet.

De var også på Andøy og fikk være med på kvalsafari, og de var en tur innom Sortland.

– Det ble ikke den ferien vi hadde tenkt oss, men når det heller ble Vesterålen så må vi si at det var et godt alternativ. Vi har hatt en fantastisk uke med mange nye og fine opplevelser. Vi har brukt en god del penger på denne turen, men når vi tenker på alt vi har fått oppleve så var det verdt det. Denne turen har gitt oss en bekreftelse på at vi bor i et langstrakt og vakkert land med variert natur, sier paret fra Oslo.