Frilufts-feiring: Solveig Østingsen med hunden Max og Linn Moen Lamvik med Luna synes det var fint å få feire nasjonaldagen ute i marka. Foto: Inger Merete Elven

– Dette er dagens beste 17. mai-tiltak

SORTLAND: Mange valgte å oppsøke 17. mai-stemninga i Sortlandsmarka, der Vesterålen turlag inviterte til kafé.

Heller ikke årets nasjonaldag ble som vanlig. Og da barnetog og tradisjonelle sammenkomster på skolene uteble, trakk mange ut i marka til Turlagsstua.

– Dette er dagens beste tiltak, der det foregår noe. Alt annet er jo digitalt. Samtidig støtter vi opp om turlaget og får oss en fin tur, sier Linn Moen Lamvik.

Hun hadde funnet veien opp i marka sammen med Solveig Østingsen og hundene Max og Luna. De kunne fornøyd konstatere at været også var på deres side. Noe som var med å gjøre utendørs-kaféen i solveggen på Turlagsstua riktig så hyggelig.

– Dette må være et fint tilbud også for de som kanskje ellers er alene på 17. mai. Her kan man gå på tur og treffe folk, sier Østingsen.

Vertskapet fra Vesterålen turlag, samtlige kledd i bunad, hadde sørget for både ferske vafler, kaffe og til og med heimlaga kake.

– Jeg sitter i 17. mai-komitéen og foreslo at folk kunne gå i tog i marka. Turlaget stilte seg kjempepositiv til idéen, forteller Kristine Røiri – én av de bunadskledde kafévertene.

Bunadskledd: Kristine Røiri og Børre Stranda hadde med seg blant andre Frida Røiri Stranda, Frøydis Helene Birkeland og Tiril Røiri Stranda i vertskapet. Kafésjef og kakebaker Karl-Erik Birkeland hadde ikke tid til å være med på bildet. Foto: Inger Merete Elven

Tidvis var det nok å gjøre, mens stadig nye gjester strømmet på. De fleste på beina og noen på ski.

– Dette er nok skisesongens svalesang, men vi måtte bare gjøre det, sier Arnfinn Paus, som kunne gli på ski nesten helt fram til Turlagsstua sammen med kona Synnøve Skauge.

– Det er et veldig fint opplegg dette, når det er så lite annet å gjøre på nasjonaldagen – så all ære til arrangørene, sier Skauge.

På ski: Synnøve Skauge og Arnfinn Paus brukte årets siste snøflekker til å ta seg fram til hytta på ski. Foto: Inger Merete Elven

Dagens yngste 17. mai-gjest var antakelig Henry på seks måneder. Han satt i solveggen sammen med mamma Marthe Røflo Bendiksen, pappa Petter Einarsen og storebror Jørgen på snart tre. De var glad for å finne et tilbud det gikk an å ta med ungene på.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Kanskje hadde vi ikke havnet her om det fantes et familievennlig opplegg som var lettere å gjennomføre. Men vi er glad for å få feire dagen ute i det fri, og for at de har laget kafé her oppe, sier Bendiksen

Familietur: Petter Einarsen og Marthe Røflo Bendiksen var glad for å finne et tilbud det gikk an å ta med ungene Jørgen og Henry på. Foto: Inger Merete Elven
Snart framme: Sindre Myrbostad, Astrid Zabernig og barna Varg og Tori på tur til 17. mai-feiring ved Turlagsstua. Foto: Inger Merete Elven
Godt besøk: Mange fant veien til Turlagsstua på finværsdagen 17. mai. Foto: Inger Merete Elven
Les også
Det er mange år siden sist så mange gikk i tog her
Les også
50 båter var med på kortesjen
Les også
Jubel på toppen
Les også
Se bilder og video fra feiringa i regionen
Les også
Se dagens festsending fra Kulturfabrikken