Lørdag samles seks lag på Leknes for å spille regionscupen. Dette er første runde av norgesmesterskapet (NM) for seniorer. Foruten Sortland deltar LofotVolley (to lag), Bodø, BK Tromsø og Finnsnes. Vinneren av regionscupen går videre til neste runde, og den vil da mest sannsynlig møte 1. divisjonsklubben Øksil.

Videre

– Vi har et veldig ungt lag, men vi har likevel som mål å gå videre. Vi har klart oss bra mot lagene før, og det har ofte vært jevne kamper. Bodø er nok på papiret det beste laget, men kampene skal først spilles, forteller Håvard Hamansen Wallstad, leder i Sortland Volleyballklubb.

Sårbare

Forrige sesong havnet Sortland på en tredjeplass i 2. divisjon avdeling Nord-Norge. Mange av spillerne var så unge at de også deltok i NM for aldersbestemte lag der de beit godt i fra seg.

– Vi har mistet en del spillere på grunn av skolegang. I tillegg skal de to Øksnes-spillerne vi hadde i stallen spille for moderklubben Øksil igjen. Vi har nå ni spillere i stallen, og det er sårbart, forteller Wallstad.

Spredning

I seriespillet skal Sortland førstkommende sesong møte LofotVolley, Bodø volley, Tromsøstudentene 1, Tromsøstudentene 2, Alta, BK Tromsø 2 og Finnsnes.

– Det er flott at det er såpass mange lag med denne sesongen i 2. divisjon, og den geografiske spredningen er også god, forteller Wallstad.