Økonomirapporten for Hadsel kommune etter oktober forteller at Nav kommer til å ha et mindreforbruk på om lag én million kroner når året tar slutt. Årsaken er at man har brukt mindre penger på økonomisk stønad enn man hadde ventet.

– Tungt

Da formannskapet i Hadsel møttes torsdag, ba Åge Rusten (Ap) om at man måtte se på muligheten til en ekstra innsats for grupper som har vondt for å få endene til å møtes i desember:

– Mange gleder seg til jul. Men en del har ikke råd til julekalender eller dyre gaver og veit ikke hvordan de skal få endene til å møtes nå. Jeg vil at formannskapet skal se på ekstra bevilgning til matkasser, sosialstønad, eller tilsvarende formål. Det er tungt å vite at noen har det tungt. Hvis vi som politikere kan gjøre noe, synes jeg vi skal gjøre det, sa han.

Oppfordre Nav

Ordfører Aina Nilsen (Sp) fulgte opp med et konkret forslag om å be Nav disponere 500.000 kroner av årets mindreforbruk til de i Hadselsamfunnet som har minst.

– Vi skal ikke bestemme på detaljnivå hvem som skal få penger, men la Nav prioritere, mente hun.

Økonomisjef Tommy Løveng understreket at det trengtes et vedtak torsdag for at Nav skulle rekke å sette det ut i livet.

– Det er mange måter å gjøre det på, enten det er med gavekort, bidrag til å fylle opp matkasser, å sørge for at det blir mange nok matkasser, eller andre måter, sa han.