– I dag signerte Øksnes Entreprenør AS og Kronsteingruppen AS en avtale om videre drift og eierskap av XL-Bygg-butikken i Øksnes Handelspark, skriver selskapene i en pressemelding torsdag.

– Med denne avtalen kommer XL-Bygg Myre i familie med XL-Bygg butikkene på Sortland, Borkenes, Evenskjer og Harstad, som alle er eid av Kronsteingruppen. Det vil gi en rekke samarbeidsfordeler, blant annet på innkjøp, når det gjelder vareutvalg, systemsiden og markedsføring av en sterk felles merkevare i regionen, fortsetter meldingen.

Øksnes Entreprenør er fortsatt med på eiersiden av butikken, og sier seg veldig fornøyde med avtalen som er inngått i dag.

– Kronsteingruppen har lang erfaring med å drive byggevarehus her i regionen, og vil kunne bidra til å utvikle XL-Bygg Myre til et solid lokalt byggevarehus, rigget for fremtiden, sier Øksnes Entreprenør-direktør Barry Olsen.

Kronsteingruppen AS driver med byggevarer og entreprenørtjenester. Konsernet har ca. 260 ansatte fordelt på en rekke selskaper. Hovedkontoret ligger på Sortland, med datterselskaper i Harstad, Hadsel, Kvæfjord, Evenskjer og Sortland.

Øksnes Entreprenør AS teller på sin side 50 ansatte og 68 års erfaring i bransjen, og har hele Nord-Norge som sitt markedsområde, ifølge pressemeldingen.