Han kunne smile da han viste frem pokalen, som et synlig bevis på at han og laget hadde gått seirende ut av en spennende finale Ekeberghallen i Oslo.

Bidro sterkt

– Det ble en meget spennende finale der vi ikke fikk noen god start på kampen. Vi tapte første sett og Førde hadde også settball på stillingen 24-23 i andre sett. Da så det mørkt ut for oss. På det tidspunktet var jeg sterkt involvert i at vi snudde kampen til vår fordel. Jeg fikk inn en god dipp og ballen gikk i gulvet.

– Det var vendepunktet som gjorde at vi vant det andre settet. Hadde vi tapt de to første settene, hadde det blitt vanskelig for oss å komme tilbake. Vår kaptein Kristian Bjelland sa til meg etter kampen at det var da jeg fikk inn den dippen at vi startet opphentingen og vant andre settet – og fulgte opp med å vinne også det tredje settet, sier Evensen.

Fikk ros fra kapteinen

Evensen synes at de rotet mye i fjerde-settet som endte med at de tapte det, før de kom tilbake og vant det femte settet og kampen 3-2.

– Å få ei sånn tilbakemelding fra kapteinen etter kampen, som er en av de mest meritterte spillerne i Norge, var stort for meg. Det gjør at jeg føler at jeg har bidratt til at vi tok NM-gull.

– Å få være med å spille en cupfinale i Ekeberghallen med 1.500 tilskuere på tribunen, var en fantastisk opplevelse. Mamma og søstera mi var til stede og heia på oss. Jeg satte stor pris på at noen fra familien fikk være med på denne opplevelsen.

Tredje NM-gull

Simon Evensen var med og vant NM med klubben også i fjor. Da vant han både junior- og seniorklassen. Det er slike prestasjoner som gjør at han synes det er gøy å drive med volleyball.

Han mener at mye av æren for at han har nådd så langt med sin idrett, skyldes de fine barne- og ungdomsårene han hadde i moderklubben Øksil. Han vil gi mye av æren for suksessen han har hatt til tante og trener, Hanne Steen.

Takker moderklubben

– Jeg har mye å takke Øksil og spesielt Hanne for. Det var under tiden i Øksil og med henne som trener at jeg la grunnlaget for at jeg senere har lyktes og har fått spille i eliteserien.

– Det er bare å se på flere av de andre som har vært i klubben som senere har spilt både på landslaget og i eliteserien. Det forteller mye om den jobben som har vært gjort over mange år i Øksil. Jeg er veldig takknemlig og stolt over at jeg har fått være en del av det miljøet, sier Evensen.

Selv om cupfinalen er ferdig, er det ennå mer som kan vinnes for han og Viking i år. Laget leder eliteserien og har en god mulighet til å vinne den. I tillegg ligger de godt an til å vinne sluttspillet. Det er motivasjon nok til at Evensen vil gjøre det han kan for å kjempe om en plass på laget.

Sulten på mer

– Det kan bli en fantstisk sesong for oss i år. Men skal vi vinne flere trofeer, må vi være skjerpet og det må klaffe for oss. Vi har et godt lag som er godt nok til å vinne både serien og sluttspillet.

Simon jobber som lærling å rørleggerfaget i Bergen. Som eliteseriespiller blir det ikke tid til så mye annet enn trening og jobb. Det er dette han har lyst til, og når han lykkes er det bare gøy.