Som Bladet Vesterålen tidligere har fortalt, er Sisilie Skagen fra Andøy plukket ut til å være Norges sjømatråds ambassadør i Tyskland.

Fiskeren er såkalt «skreiambassadør». Og hun blir lagt merke til:

I løpet av skreisesongen fikk intet mindre enn 25 millioner tyskere se fiskeren i 1640 presseoppslag, flere tv-intervju og et utall annonser og poster i sosiale medier som Facebook, Instagram og YouTube.

Det melder TV2.

– Her forteller Sisilie om hvorfor hun elsker å fiske skrei, om livet på havet i all slags vær – og også om hva som skjer når barnehagen er stengt og minstemann må bli med på havet, skriver kanalen.

Skal «eksporteres» til flere

Til Lofot-Tidende sier andværingen at Tyskland skal satse mer på henne, og at de skal sende en person nordover i vinter som skal fortelle om livet i Lofoten og livet på lofotfiske.

– Jeg blir også «eksportert» til Spania og Frankrike og skal representere norsk skrei der i vinter og neste vinter, sier Skagen til avisen.

Ble historisk

Som Bladet Vesterålen tidligere har fortalt, kjøpte Skagen farens båt og startet eget firma i 2017. Hun er nå bosatt i Lofoten, hvor hun jobber som fisker.

– Jeg jobbet i miljøarbeidertjenesten i mange år, så begynte jeg litt på havet av og til og kjente at jeg likte det veldig godt, uttalte hun for to år siden.

I 2019 ble for øvrig Skagen historisk, da hun var første kvinne med i referanseflåten for kystfiskefartøy.