– Torsdag vil vinden dreie på sør, og kan gå opp i kuling utsatte plasser. Det blir noen snøfnugg, men ikke mye. Kanskje kommer nedbøren som sludd langs kystlinja, sier vakthavende meteorolog ved Vervarslinga i Tromsø, Marek Ratajczak, til Bladet Vesterålen.

– Mot kvelden ser vinden ut til å dreie på sørvestlig retning – og med snøbyger.

Stiv kuling

– Natt til fredag dreier vinden vestlig, og det fortsetter med snø og sluddbyger – kanskje våtere, for temperaturen ser ut til å bli forholdsvis høy da, legger Ratajczak til.

– Utover fredag slår vinden om på nordvestlig retning, og ser ut til å gå opp i stiv kuling. Da synker temperaturen igjen, dermed går regnet over til snøbyger.

Stormkast

– Til helga ser det nå ut til å bli mildvær i Vesterålen: Det ligger et ganske kraftig lavtrykk i Norskehavet, med senter utafor Grønland lørdag, og dette vil påvirke oss, sier Marek Ratajczak videre:

Utover lørdag blir det mildvær med i hvertfall stiv kuling – om ikke liten storm. Det blir stigende temperatur, dermed nedbør som regn. Dette ser ut til å fortsette lørdag kveld og søndag. Det er ikke utenkelig at vi vil gå ut med farevarsel for kraftige vindkast, når vi nærmer oss og ser hvordan det treffer.

Flomfare

– Ut over søndagen minker kanskje vinden litt, men det fortsetter og kan igjen gå opp i storm i perioder.

Meteorologen venter en god del nedbør framover, og kanskje med lokale oversvømmelser som resultat, der snøskavler tetter og demmer opp.

– Avhengig av hvordan temperaturene svinger over helga. Vi ligger akkurat på grensa mellom mild luft i nord og kaldere luft fra sør, sier Marek Ratajczak til Bladet Vesterålen.

Solgløtt

Onsdag tittet sola såvidt fram mellom skyene – sett fra Bø: