Den prestasjonen er trener i Sortland svømme- og livredningsklubb, Kay Hansen, godt fornøyd med.

– Mesterskapet gikk veldig bra for Aleksander. Han deltok på flere øvelser, men den beste plasseringa fikk han på 800 meter fri, sier Hansen.

Tida 8.48.56, som også var ny personlig rekord for 2007-modell Aleksander, holdt til en sjuendeplass mot de beste ungdommene i landet. Også på 200 meter butterfly ble det pers, og da en 10. plass, med tida 2.18.54.

– Han trener bra og var i god form i UM. Han hadde trent spesielt med tanke på å gjøre det bra på 800 meter fri, sier trener Kay Hansen.

Fra Sortland-klubben deltok også Victoria Glad (født 2007), Henrik Ediassen (født 2006) og Maie Skog (født 2008).

– De var rett bak sine personlige rekorder. Victoria deltok på 50 meter bryst og 50 meter rygg, der hun endte på henholdsvis 21. og 34. plass. Han har vært skadet og har nettopp kommet tilbake, så det var som forventet, sier Hansen.

– Maie har også vært plaget med skader. Det ble en 33. plass på henne på den øvelsen hun deltok i – 50 meter butterfly. Men hun er ung og kommer tilbake neste sesong.

Henrik Ediassen ble nummer 32 på sin øvelse, 50 meter bryst.

– Han bommet litt på vendinga, så det ble tungt på returen, forteller treneren.

Hansen synes uansett at UM ble et godt stevne for Sortland svømme- og livredningsklubb.

– Å være representert med fire utøvere er veldig bra for en ganske liten klubb. Vi var faktisk største klubb fra Nord-Norge på UM i Bergen, sier han.

Konkurranse-sesongen går nå mot slutten for svømmerne. For Sortland-utøvernes del gjenstår kun et stevne på heimebane i Sortlandshallen 5. november, før siste konkurranse går av stabelen på Finnsnes 2. desember.