Elevene startet elevbedrift, og bedriften har eget styre. Der sitter Anna S. Myklestad og Eivind Christiansen som henholdsvis leder og nestleder. De kan fortelle at det er mange som er glad for at kantina er kommet i gang igjen.

Sunn og god mat

– Vi syntes det var trist at kantina ble borte. Vi fikk beskjed fra ledelsen ved skolen at det var ikke penger til å kunne holde den i drift. Det var da vi kom på at vi kanskje kunne drive den som en elevbedrift. Vi fikk støtte fra lærerne og da var det bare å begynne. Vi dannet et styre og nå er det vi som organiserer og driver kantina, sier Myklestad og Christiansen.

Det er en del jobb å drive ei kantine. . Det må kjøpes inn varer, og elevene er opptatt av at det skal være sunn og god mat som tilbys. En dag i uken har de varmmat på menyen. Da er det ofte hjemmelaget pizza som serveres.

Skaper trivsel

Alle som benytter seg av tilbudet betaler en fast pris for hver gang. – Når vi driver elevbedrift må vi sette opp budsjett og føre regnskap. Vi må skrive handleliste og handle inn det vi trenger. Vi må lage og sette fram maten og det må ryddes og vaskes før vi forlater.

– Det som er så bra med kantina er at vi kan være samlet og spise i rolige og hyggelige omgivelser. Da får vi også tid til å prate med andre. Vi har mange som slutter opp om kantina og det tyder på at de har savnet den etter at den ble lagt ned, sier de to styremedlemmene.

– Godt at kantina er tilbake

Helena Fredriksen og Taiaiia Maydenko er glade kantina er i drift igjen. Da Bladet Vesterålen var på besøk var det nylaget pizza de koste seg med:

– Vi synes det er veldig fint at vi har fått kantina tilbake. Nå kan vi sitte sammen og spise og kose oss. Det er mye bedre enn å sitte i klasserommet. Nå kan vi sitte sammen med de andre klassetrinnene og rundt et bord. Det skaper en god stemning, sier jentene.

Viktig for miljøet

Lærer Tommy Hoholm har vært med på å få elevbedriften i drift, og veileder elevene med ansvar for kantina.

– Jeg synes det er veldig bra at vi har elever som vil ta ansvaret med å drive kantina. Det ligger mye læring i dette, og de får bruke fag som mat og helse, matematikk og norsk. Med dette tilbudet skaper vi også mer trivsel og samhold ved skolen. Det er bra for miljøet, sier Hoholm.