Fotballgruppa har vært i jubeltilstand siden i fjor høst, da a-laget rykket opp til fjerde divisjon etter mange lange år på nederste nivå.

Samtidig med den sportslige satsinga har gruppa vært opptatt av å bygge klubbfølelse, tenke sosialt og tenke bærekraft.

– Det henger sammen. Nå gir vi et gratis klubbsett til alle nye spillere som begynner hos oss. Det er både for å bygge tilhørigheten til klubben og for å ta bort kles- og merkepress. Dessuten tenker vi at det reduserer forbruket også. Så skal vi oppmuntre til gjenbruk med byttedager for klær og utstyr, sier leder i fotballgruppa, Vibeke Martinsen, til Bladet Vesterålen.

Dessuten tar fotballgruppa et krafttak mot pappkrusene:

– Nå selger vi heller egne termokopper som sikrer eierne gratis kaffe på alle heimekamper, både i seniorklassen og aldersbestemte klasser, hele sesongen, forteller Cecilie Kristiansen i fotballgruppa.

Før helga skrudde de til jubelen opp et ekstra hakk. Da kom Yngve Oshaug fra Sparebank 68 grader nord med en treårs avtale om å bli generalsponsor.

Beløpet vil partene ikke oppgi for offentligheten.

– Vi har snakket sammen en måneds tid, og jeg har fått et godt inntrykk av klubben. Nå kan vi bidra til økonomisk trygghet. Jeg veit at de blant vil prioritere holde nede egenandeler og avgifter for ungene, sier han.

Vibeke Martinsen og Cecilie Kristiansen bekrefter at det er et mål at alle skal kunne være med uansett privat økonomi.

– Og så er det viktig for oss å holde bussen i drift. Når vi kan kjøre alle ungene til kamp i bussen i stedet for i flere av foreldrenes biler, sparer vi både miljø og utslipp, samtidig som det også er med på å bygge lagfølelsen, sier Martinsen.