Før kampen hadde Evensen, gjennom Bladet Vesterålen, fortalt at han gledet seg stort til å komme heim til Øksnes for å spille volleyballkamp. Det gjorde han fordi han mente at moderkubben har Norges beste heimepublikum. For Evensen var det stort å ta med laget sitt, Viking fra Bergen, slik at de kunne få oppleve å spille foran et stort og entusiastisk publikum.

– Norges beste

– Jeg fortalte til mine lagkamerater at i Øksnes har vi et fantstisk og stort heimepublikum som lager mye liv og røre under kamper, og det gjorde de til gangs i dag. Jeg blir så stolt når jeg kan komme heim og ha med meg mine lagkamerater, slik at de også får oppleve hvordan vi har det her, stråler Evensen.

– Mine foreldre inviterte hele laget heim til seg for å spise og ha det hyggelig sammen . Da får vi tåle at Øksil, som er et godt lag, og som jeg tror kommer til å kjempe helt i toppen av årets serie, vinner kampen, fortsetter han.

Evensen var utrolig sliten etter kampen, der de tapte de to første settene, for så å vinne de to neste.

I det femte og avgjørende settet samlet Øksil seg, og avgjorde kampen til sin fordel.

– Vi styrte det meste

Ved siden av Evensen står Øksil-kaptein Mathias Loftesnes, som er gift med søskenbarnet hans.

Også han ser sliten ut, men Loftesnes har langt større grunn enn Evensen til å være fornøyd.

Etter å ha vunnet de to første settene, begynte Øksil gjøre enkle feil. De lot gjestene få styre kampen, og da vant også Viking tredje og fjerde sett.

– Egentlig mener jeg at vi styrer store deler kampen, men vi mister konsentrasjonen og gjør unødvendige feil etter å ha vunnet de to første settene. I femte sett skjerper vi oss og vinner klart, sier Øksil-kapteinen.

Øksnes-klubben har fått en godt start som nykommer i 1. divisjon. De har vunnet begge kampene de har spilt, og Evensen mener at det bør være mulig for moderklubben å rykke opp til eliteserien.

– Jeg spiller egentlig på Vikings eliteserielag. Det hadde virkelig vært gøy å få komme tilbake hit til neste år, for spille eliteseriekamp i Øksneshallen. Da kunne flere topplag fått oppleve Norges beste heimepublikum, sier Evensen.

Jobbet for «fienden»

Ellers merket nok mange publikummere seg at det var ei dame kledd i den røde Øksil-genseren som under hele kampen sto bak laglederbenken til bortelaget. Det var Lisa Steen Evensen som sto der. Hun viste stor omsorg for laget fra Bergen, og etter hvert skjønte vi hvorfor.

– Sønnen vår Simon Evensen spiller jo på dette laget, og jeg synes det er viktig å vise omsorg og gjestfrihet når vi får besøk av lag som kommer til Øksnes. Vi har hatt de heime hos oss på middag, og egentlig så tilhører jo alle klubber i Norge en stor volleyballfamilie. Da mener jeg at vi skal ta vare på hverandre, sier Steen Evensen.