Mange steder på Sortland har det falt 20-50 centimeter snø i løpet av natten, og snømengdene skaper problemer i trafikken. Flere steder var ikke gatene brøytet, sjøl om mannskapene er i full sving.

Bilister som står fast, busser som er forsinket og snødunger i gatene møter bilistene.

Mika (snart 12) fikk en strevsom tur til skolen. På gangstien var det ikke brøytet, og Mika måtte grynne hele veien fra Vestmarka og ned til barneskolen.

– Jeg hadde jo håpet det skulle være brøytet, og jeg syntes ikke noe om at det nesten er 20 centimeter sny her jeg skal gå. Jeg ser flere som har gått på selve veien, men det tør ikke jeg å gjøre, sier Mika.

– Jeg er allerede litt sent ute, så jeg må gå nå, sier han.

– Nå er det nok

Hugo Reinsnes var tidlig oppe tirsdag morgen. Da han så ut døra, skjønte han at han hadde noen timer med snymåking foran seg.

– Men nå er det nok. Vi er tross alt snart i slutten av mars, så nå syns jeg han skulle gi seg med snyen, sier Reinsnes.

– Bak her står bilen. Den hadde ikke sny på seg i går kveld, sier han.

– Men skal man se positivt på dette, så er det jo at det er mye gratis trim i å være ute, sier han.

Villy Brun forteller han hadde en strabasiøs start på dagen. Etter at han omsider kom seg på jobb, måtte han ut å berge en kollega som hadde kjørt seg fast midt i sentrum på Sortland.

– Snyen er oppskrytt. Nå er jeg lei. Og så kunne det med fordel vært brøytet mye tidligere enn det som ble gjort i dag, sier han.

Saken oppdateres