På E6 ved Innhavet meldte politiet om trafikkulykke mellom to møtende busser. Nå som politiet har sluppet bilde fra stedet, ser vi at én av de involverte bussene er den som skulle gå mellom Bodø og Sortland/Narvik – rute 100.

Avisa Nordland har bilde av den andre bussen, og den er også rute 100 – bare på vei den andre retninga.

– En buss har veltet mens den andre fortsatt står på veien. Det skal ikke ha vært plass nok til begge, skrev politiet opprinnelig.

– Fra involverte i uhellet får AN opplyst at sammenstøtet mellom de to bussene var voldsomt, og at passasjerene venter på å komme seg videre til Bodø, skrev Avisa Nordland etter uhellet.

E6 ble stengt på stedet. Klokken 12.25 meldte politiet at det er trafikkdirigering forbi ulykkesstedet, og klokken 14.05 meldte de om at bilberging pågår.

– Fire tatt hånd om

Først var meldingen at to var skadet, med ukjent omfang. Klokken 12.25 skrev politiet at totalt tre personer var fraktet til sykehus.

Klokken 14.05 tirsdag har politiet oppdatert med at totalt fire personer er tatt hånd om av helse.

– Det fremstår ikke som at de er alvorlig skadet, men for ytterligere skadeomfang henvises det til helse, opplyste politiet tidligere i en pressemelding ifølge Avisa Nordland. Det var på tidspunktet da det var beskjed om to skadde.

Litt over klokken 11 meldte politiet om at en ny buss hadde kommet til stedet for å frakte passasjerer videre.

Reis Nordland melder at linje 100 er kansellert på to tidspunkt: Fra Lødingen klokken 12.55 til Sortland, og fra Sortland klokken 15.45 til Lødingen.

– Sørover vil ruten bli tatt opp fra Bognes fergekai klokken 18.25 til Bodø.

Kåringen-stopp

Det ble trafikkproblemer også på nordsiden av fjorden. Rett over klokken halv elleve tirsdag formiddag kom meldingen om et stanset kjøretøy på E10, Kåringen. Uhellet medførte ifølge vegvesenets kart at veien var stengt.

Fra vegtrafikksentralen fikk vi vite klokken 11.15 at det er et vogntog som hadde stoppet 100 meter opp fra Kåringskrysset. Med andre ord ble det stengt i bakkene ovenfor krysset.

Det skal fortsatt være mulig å passere Kåringskrysset om du vil kjøre mellom Lødingen og Tjeldsundbrua, men skulle du opp eller ned Kåringsvegen måtte du vente på at vogntoget får flyttet på seg.

Hvor lang tid det ville ta, visste de ikke opprinnelig på Vegtrafikksentralen. Men klokken 11.28 kom beskjeden om at veien er åpen igjen.