Sortland senter vokser

DEL

SORTLAND: Johnsen Eiendom satser 100 millioner i utvidelse av Sortland senter, med byggestart august 2017 og planlagt åpning til påske 2018.

Det nye bygget blir på 11.200 kvadratmeter, får to etasjer og ny fasade mot sundet med flere vinduer og utsikt, samt utsiktsparti – faktisk med mulighet til fiske, sier Jan Eirik Johnsen til Bladet Vesterålen.

– Senteret har gått gjennom ei positiv utvikling siden etableringa i 2003, og utvidelsen som nå står for døra vil ventelig gi et løft for senteret.

Sport 1 og Rema utvider sine arealer i bygget. Elkjøp utvider med 500 kvadratmeter til 1.800 kvadratmeter med lager.

Europris flytter inn fra Ånstadsjøen nord for Sortland til Sortland senter. I tillegg får vi inn en ny apotek-kjede i bygget.

– Vitusapotek har vært diskutert, men det ser nå ut til å kunne bli en annen kjede. Jysk og Carisma flytter opp i andre etasje. Inn kommer også Kid Interiør med en butikk.

– Senteret får også restaurant/kafé.

– Utover dette har vi ti prosent ledig areal, som vi har flere interessenter til. Vi prøver nå å finne de som passer best inn, der det er flere mindre lokaler.

– Vi har ytterligere interessenter som kan være aktuelle til å flytte inn i en tredje utvidelse, som planlegges i 2020 – 2022, og som vil gi et totalareal på 17.000 kvadratmeter. Dette må bli utover sundet, legger Johnsen til.

Utbyggerne har gått bort fra tidligere planer om å bygge to boligetasjer oppå forretningslokalene.

– Vi har valgt å bygge et rent forretningsbygg i to etasjer over det hele.

Utbyggingsplanene startet i 2015, og Jan Eirik Johnsen forteller at det har vært arbeidet jevnt i hele 2016 for å få interesserte med.

– Vi ser at det blir lettere å få nye med når senteret blir større og mer variert i tilbud, sier Johnsen.

Bygget vil åpne i to etapper, første trinn til påske 2018, mens det øvrige ferdigstilles i juni 2018.

Johnsen anslår årlig omsetning i senteret til å bli 400 millioner kroner.

Artikkeltags