– Det skytes på Sortland

- Urettmessig at det skytes mot Sortland og at administrasjonen her mistenkeliggjøres, mener Fred Reinsnes.

- Urettmessig at det skytes mot Sortland og at administrasjonen her mistenkeliggjøres, mener Fred Reinsnes. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Fred Reinsnes mener det urettmessig skytes på Sortland kommune i saka om bussterminalen. – Administrasjonen i Sortland er mistenkeliggjort, uttaler han til Bladet Vesterålen.

DEL

– Utspillet om alternative løsninger kom fra fylkeskommunen, ikke fra Sortland kommune. Det er også Nordland fylkeskommune som avgjør i denne saka, sier Fred Reinsnes, Sp-politiker i Sortland og leder i havnestyret.

Offentlig eie

Han ønsker å presisere at alternativet om plassering av bussterminalen i havna, ble spilt inn fra Sortland først etter at fylkeskommunen hadde bedt om alternativer.

– Poenget her er at fylkeskommunen ønsker at bussterminaler skal være i offentlig eie og kontroll. Det er ikke tilfellet for dagens bussterminal på Sortland. Jeg oppfatter dette som årsaken til at fylket ba Sortland om alternative løsninger.

Gateterminaler

Reinsnes minner om at administrasjonen i fylkeskommunen i utgangspunktet ønsker gateterminaler på Sortland:

– Dersom kravene fylkeskommunen stiller til en bussterminal ikke oppfylles, kan resultatet bli at tanken om gateterminaler igjen reises. Det er noe ingen ønsker.

Forstår reaksjonene

Fred Reinsnes uttrykker forståelse for de mange reaksjonene mot å flytte bussterminalen fra dagens plassering til havna:

– Folk er opptatt av hvor bussterminalen skal ligge, og føler at tilbudet i dag er godt. Da er det forståelig at det reageres mot flytting. Jeg synes det er et flott engasjement som vises når dagens løsning så sterkt forsvares.

Men samtidig mener han man må holde seg til realitetene og bakgrunnen for at spørsmålet om terminalens framtidige plassering er dukket opp.

Artikkeltags