Flere manus fra Saabye Christensen

Lars Saabye Christensen og Harald Mikal Jacobsen.

Lars Saabye Christensen og Harald Mikal Jacobsen. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Forfatteren Lars Saabye Christensen har gitt originalmanuset til boka «Herman» til Sortland hotell. – Jeg kan ikke tenke meg bedre sted å ha det på, sier forfatteren, som også på nytt er bokaktuell.

DEL

I Saabye-biblioteket i Sortland hotell er det samlet eksemplarer av alle forfatterens bøker, romaner, dikt og tekster – også i andre språk.

– Jeg er både stolt og takknemlig for dette rommet, og at jeg får ha bøkene mine her hvor folk oppholder seg. All ære til biblioteket og de som har laget det, sier forfatteren Lars Saabye Christensen til Bladet Vesterålen.

Fant det med Herman

Torsdag var han på Sortland for å overrekke originalmanuset til boka «Herman» til biblioteket.

– Herman ble laget her borte i svingen, mens jeg bodde på Sortland, sier han.

Det var i en periode fra han var 30 til han var 45 år.

– Det er i denne perioden man skaper et fundament i livet, da enten mister eller skaper man et forfatterskap. Jeg fant det med Herman.

Tre steder

Tankene hans er hele tiden på Sortland, skal vi tro forfatteren.

– Jeg bodde her i 15 år. Da blir man preget av stedets atmosfære, og det er opplagt at det setter preg på det jeg skriver. Jeg vender ofte til nordnorsk landskap og arenaer i tekstene mine.

Tre steder tilsammen er blitt kalt opp etter forfatterens navn og boktitler. Den misunnelige frisør og Saabye-biblioteket på Sortland . I Oslo er en pub kalt Amatøren.

– Det er veldig greit å ha gratis klipp, øl og hotell. Hva mer er kan man forlange? ler han.

To nye bøker

Under overrekkelsen torsdag var han også med på bokbad, der han leste egne tekster fra ei ny bok som ennå ikke er kommet ut i Norge. «Mitt danske album» er laget i kjølvannet av hans fars død, der Saabye har laget dikt til foto.

Til høsten kommer en ny roman ut i Norge. Hva den heter og handler om vil han ikke røpe. Men suksessen «Halvbroren » skal bli TV-serie.

Artikkeltags