annonse

Generasjonene samlet for samfunnshuset

: Heidi Olsen Alvestad, Annbjørg Olsen, Anette Røsnes Novstad, Julia Holm, Linda Breivik og Ingrid Ovesen. (Alle (Foto: Sverre Idar Lakså)
: Jennestad Samfunnshus er tilkjent støtte fra VinnVind-midlene, og de skal blant annet brukes til å få skifta vinduene i storsalen. (Foto: )
: Anne Robertsen og Stine Karlsen selger pynte- og bruksgjenstander som de har laget selv. (Foto: )
: Randi Pedersen selger klær hun har sydd selv. (Foto: )
: Deler av salen på Jennestad ble pusset opp i år. (Foto: )

SORTLAND: På Jennestad Samfunnshus samler alle generasjonene seg om samfunnshuset, og det har gitt en oppsving. – Vi har pusset opp, og det har gitt virkning, sier Ingrid Ovesen i styret.

Sverre Idar Lakså

For 20. gang ble det søndag arrangert julemesse på Jennestad Samfunnshus. Det er foreninga Liv Laga og Jennestad Samfunnshus som står bak messa. Her fant man både handarbeid, mat og bøker, for å nevne noe. Det var også kafé, og bordene var fullsatt stort sett hele dagen.

– Det har vært nok å gjøre i kaféen. Folk har handlet både kaker og mat. Og kakene er det bygdefolket som har bakt, så vi har nok, sier Julia Holm.

Hun forteller at det i vår ble pusset opp i restaurantdelen av samfunnshuset. På noen dager la bygdefolket ned over 200 arbeidstimer på å male rommet fra gulv til tak. Samfunnshuset er også tilkjent støtte fra VinnVind-midlene, og de skal brukes til å etterisolere storsalen, samt få skifta vindu.

– Det er blitt lyst og trivelig, og det merker vi. Huset har fått en oppsving siden vi fikk malt opp her, sier Linda Breivik.

Generasjoner sammen

Julia Holm trekker fram dugnadsforeninga Liv Laga, som arrangerer førjulsmessa for 20. gang.

– Vi som er forholdsvis nye i dette lærer fra de som har holdt på i noen år, og det er trivelig å jobbe sammen. Nå har vi også fått i stand en del nye aktiviteter her på huset, som barneidrett hver uke. Vi hadde også halloween-fest for de yngste elevene tidligere denne uka, og det slo godt an.

Holm sier at planen er å komme igang med resten av oppussinga til neste år.

– Det gjør seg med litt nye farger. Vi er et ungt styre i samfunnshuset nå, og vi bringer inn litt nytt, samtidig som vi lærer av de som har vært med noen år, sier Holm.

Populære klær

Som seg hør og bør, var det mange salgsboder på Jennestad søndag. En av dem hadde Randi Pedersen, og hun solgte blant annet barneklær.

– Det har gått en del. Folk liker barneklærne, og luene med refleks, sier Pedersen.

Anne Robertsen og Stine Karlsen hadde også salgsbod, og de solgte bruks- og pyntegjenstander.

– Vi lager det meste sjøl, og i tillegg lager vi ting på bestilling. Folk liker blant annet krus og asjetter med sine egne motiv, sier Robertsen.

Hun sier bilder av kjæledyr, bilder fra hytta og bilder av barn og barnebarn er populære å få eviggjort på et krus eller en asjett.

– Vi skal være med på et par messer til før jul, men ikke så mange. Det er mye jobb å stå på slike messer, sier Robertsen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse