Gir opp Reinsnes-anlegg

Lengre enn dette kom ikke planene på Reinsnes. Den nye eieren av eiendommen, Asbjørn Hansen, ønsker å bevare den som et naturområde.

Lengre enn dette kom ikke planene på Reinsnes. Den nye eieren av eiendommen, Asbjørn Hansen, ønsker å bevare den som et naturområde. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Det blir ikke noe av Bjørn Bratlies Prosjekt Midnattsol på Reinsnes. Nå har han solgt eiendommen til Asbjørn Hansen.

DEL

Hansen bekrefter overfor Bladet Vesterålen at han har kjøpt hele eiendommen på 800 mål.

Tomta består av fjord og fjære, og halvøya hvor Bratlie hadde store planer om et ferie- og spaanlegg – med ei kostnadsramme på 180 millioner kroner.

– Tilgjengelig for alle

– Dette er utmark uten noe særlig verdi, sier Hansen, som har kjøpt tomta til samme pris som Bratlie fikk den for:?i underkant av en halv million kroner.

– Hvilke planer har du med eiendommen?

– Jeg bor på Reisnes og har et ønske om at dette området fortsatt skal være tilgjengelig for allmennheten. Vi har aldri syntes at utbyggingsplanene var fantastisk fine.

– Vi ønsker å bevare området fredelig og fint – som det alltid har vært, sier Asbjørn Hansen.

– Skal reparere sårene

Det var hans bestefar som en gang på 1940-tallet solgte bruket som denne eiendommen tilhørte. Det skal være bakgrunnen for at nå Bratlie tilbød Hansen å kjøpe den tilbake.

I 2007 satte Bjørn Bratlie i gang med gravearbeider på tomta på Reinsnes. En anleggsvei er anlagt tvers over halvøya.

– Vi skal prøve å reparere sårene i naturen når våren og sommeren kommer, sier Hansen.

Gikk tregt

Bratlie ønsker ikke å kommentere salget.

17. april 2010 uttalte han til Bladet Vesterålen at han ikke hadde gitt opp planene på Reinsnes, selv om salget av leiligheter og hytter gikk tregt.

– Jeg venter på impulser og endringer i mentaliteten hos folk, sa han.

Ferdig utbygget skulle anlegget inneholde 30 sjøhus, 86 fritidsleiligheter og 14 hytter. I tillegg ville man bygge et saltvannsbasseng og et spa- og velværesenter.

Artikkeltags