Kjell-Arne Finnesen skal konkurrere i mønster og knusing sort belte 4. dan i veteranklassen, mens dattera Vida Finnesen er tatt ut i mønster junior sort belte 1. dan.

Kjell-Arne tok sølv i EM i mønster i Hellas senest i fjor.

Eneste junior

– Både jeg og Vida er bedre forberedt nå. Vi har også vært på noen landslagssamlinger for å få korrigert teknikk. Vi håper å kunne hevde oss, men det er mange sterke nasjoner og utøvere med i årets EM. Det blir derfor tøft å nå opp, sier Kjell-Arne Finnesen, som er spesielt stolt over at dattera er den eneste norske junioren som er tatt ut.

– Det er vanskelig å komme gjennom nåløyet, og det ligger mye arbeid bak hennes prestasjoner. Hun trener 20-25 timer i uka, sier Finnesen.

Strekk

Ken-Thomas Kvæl skal delta i sparring i veteranklassen. Kvæl, som har 4. dan sort belte, gjorde comeback under NM i fjor. Og selv om treningsgrunnlaget ikke var all verden fikk han et hederlig resultat.

Kvæl deltok også i EM i Tallin i 2011 og da røk han ut etter første runde.

– Til dette mesterskapet er jeg bra forberedt, men det har ikke vært helt optimalt. En strekk i ryggen har satt en demper for den mest intensive treningen, forteller Ken-Thomas Kvæl.