annonse

Holand-elever fikk lage film

: Kolbjørn Hoseth Larssen viser elevene hvordan man redigerer en film. (Foto: Mats Vagle)
: Jentene ved Holand skole spiller inn film. (Foto: )
: Adrian R. Toften er klar for innspilling. (Foto: )

SORTLAND: Elever ved Holand skole fikk delta på kurs i å lage film med Ipad.

  • Mats Vagle

– Det er nesten som om jeg er på en turne én gang i året på alle skolene og har filmkurs, sier kurslederen Kolbjørn Hoseth Larssen.

5., 6. og 7. klassene på Holand skole fikk sin tur på å lære seg å filme, klippe og sette sammen en film. Larssen forklarte elevene at en film er som et puslespill. De bruker en Ipad til å filme og redigere. Redigeringsprogrammet de bruker er Imovie, som er et program de fleste Apple-produktene har.

Ifølge elevenes kontaktlærer er det viktig for barna å bruke fantasien og kreativiteten de har. Og det er et annet engasjement for læring når de kan lage film i praksis, og ikke få en bok å lese i.

Det er kanskje derfor elevene er så engasjerte. På kurset kan elevene tenke og bestemme selv hvordan de vil ha det, og lage et produkt de kan kalle sitt eget.

– Jeg synes det er mye artigere å kunne lage en film fordi da kan vi bruke hodet vårt når vi planlegger og lager den, sier elev Adrian R. Toften.

Larssen sier responsen har vært veldig god, og at skolene er fornøyde med kursene han tilbyr.

– For meg er det artig å kunne ha filmkurs for de yngre, for det var slik jeg ble interessert i film. Det er også veldig viktig å vise elevene hvordan en film blir til, for å interessere dem. Jeg skulle ønske det var flere som jobbet med film i Vesterålen. Det som er det beste med slike kurs er å se gløden i øynene deres og at de virkelig har det gøy under læringa, sier han.

annonse