annonse

– Konfirmanten er bevisst

: Børre Stranda ved Herregalleriet på Sortland mener konfirmanten er blitt mer bevisst på hva slags dress de ønsker. (Foto: Roger Vagle)

SORTLAND: Mens jentene stort sett konfirmeres i bunad skal guttene ha dress. Og dagens konfirmant er bevisst på hva han ønsker å ha på seg.

Roger Vagle

– De alle fleste som kommer inn til oss vet hva de vil ha, og de er bevisste på hva slags dress de ønsker, forteller Ingar Hansen ved Agent på Sortland.

– Konfirmanten i dag ønsker å være pyntet. Og da er det i de alle fleste tilfellene tre-delt dress om gjelder. Bukse, jakke og vest går det mye av, og dertil tilbehør som slips eller sløyfe, sier han.

Dressen skal sitte godt

Børre Stranda ved Herregalleriet på Sortland er enig i at konfirmanten er mer bevisst på klesvalget i dag enn for noen år siden. Og den tiden der man kjøpte dress man skal vokse inn i er over, sier Stranda.

– Det er jeg et godt eksempel på. Den dressen som ble kjøpt inn til min konfirmasjon vokste jeg aldri inn i. Så den passet meg aldri, ler han.

Gul og orange

I år som i fjor skal dressen være blå, smal i formen, og gjerne med brune sko. Nytt av året er at gul og orange farge på slips, sløyfer og såkalte lommeduker er kommet inn som en fiffig kontrast til dressen.

– Også på dressfronten er det litt spenstig å prøve andre typer farger på slips og sløyfe en de tradisjonelle fargene. Det gjør at man skiller seg litt ut, sier Stranda.

annonse