Lørdag holdt kammerpikene en flott konsert i Kafé Pause på Kulturfabrkken.

Et flott publikum stilte opp under konsertstunden og ble villige prøvekaniner for korets nye konsertprogram.

Barcelona

Hege Monica Eskedal i Kammerpikene forteller til Bladet Vesterålen at målet med konserten var å prøve ut en del av det programmet de skal ha med til en internasjonal konkurranse i Barcelona i midten av ok- tober.

– Grunnen til at vi valgte å ha konserten akkurat her er at vi ønsket å prøve ut dette programmet i Kafé Pause, overfor publikum og oss utøvere. Her møter vi publikum direkte, noe som er veldig hyggelig, poengterer hun.

I Barcelona skal Kammerpikene møte kor fra Norge, Kina, Canada og mange andre forskjellige land.

– De kommer fra alle verdensdeler, foreller Eskedal.

Kammer og kirke

– Vi skal konkurrere mot kammerkor og innenfor kirkemusikk-program. Hovedkonkurransen er i kammerkor. Så må vi ha et bredt spekter av sanger fra alle epoker, sier hun.

Det blir første gang Kammer- pikene deltar på denne konkur- ransen. Men de har tidligere deltatt på to konkurranser.

– Den ene var i Praha som også var en internasjonal konkurranse i 2008, der vi vant gull- pokalen i klassen for kammerkor. Så har vi også deltatt på en landskonkurranse i Trondheim

i 2011 der vi kom på tredje plass og fikk gulldiplom i klassen for kvalifisert kor, sier Hege Monica Eskedal og Brit-Elin Ryggvik.

Samtid og folketoner

Lørdag bød de på minimalistisk samtidsmusikk, jazz og folketoner.

– Dette er en del av høstprogrammet vi har holdt på med helt fra januar – februar. Men vi har også gjort andre ting i mellomtiden, som å synge med Vioet Road, opplyser Hege Monica Eskedal.

– Jeg er veldig fornøyd med konserten i dag. Jentene og jeg la oss ikke før i fire–femtiden, så vi har hatt to konserter på under 12 timer. De var veldig flinke å arrangere på Andøya, jeg bøyer meg virkelig i støvet for det, sier hun.