Maurnes-gangvei på vent

Leder for kommunalteknikkavdelinga i Sortland kommune, Per Olav Jore.

Leder for kommunalteknikkavdelinga i Sortland kommune, Per Olav Jore. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Den planlagte gang- og sykkelveien på Maurnes lar vente på seg. – Fire grunneiere ønsker ikke å avstå grunn til prosjektet, sier leder for kommunalteknikkavdelinga i Sortland kommune, Per Olav Jore.

DEL

Til nå har Sortland kommune samarbeidet med private gangveiforeninger for å få gjennomført slike prosjekter.

– Etter påtrykk fra Statens vegvesen, har kommunen måttet endre rutinene, opplyste leder for kommunalteknikkavdelinga, Per Olav Jore, til utvalget for næring og infrastruktur denne uka.

Nå skal kommunen stå som byggherre for gangveiprosjektene, som ikke skal settes i gang før staten har gitt sine tilskudd.

Fikk 2 millioner

Når det gjelder prosjektet på Maurnes, ble det bevilget 2 millioner kroner i statlige midler for 2010.

– I april mottok vi et utkast til prosjekteringsgrunnlag fra vegvesenet. Men det viste seg at saken var mer komplisert enn forutsett, både teknisk og avtalemessig, opplyste Jore.

Gangveiforeninga på Maurnes skal ha fått aksept fra alle grunneiere, bortsett fra fire stykker, som ikke ønsker å avgi grunn til gangveien.

Vegvesenet ønsker ikke at prosjektet settes i gang før disse forholdene er avklart.

Møte kommende uke

– Vi skal ha et møte med vegvesenet 20. oktober, hvor vi vil forsøke å avklare hva man skal gjøre. Eiendomsretten er sterk, og dersom grunneierne ikke ønsker å avstå grunn, er det kun én ting som nytter: å utarbeide en reguleringsplan som blant annet gir hjemmel for ekspropriasjon, fortalte Jore til politikerne.

Å få en reguleringsplan på plass, som har gang- og sykkelveiprosjektet i seg, vil ta rundt ett år. Dersom de to millionene som er bevilget til prosjektet ikke brukes i år, er kommunens mål å få midlene overført til neste år.

Artikkeltags