Nå stiftes slakteriet

Knut Ivar Finjord oppfordrer interesserte gårdbrukere til å tegne andeler i nye Hålogaland slakteri SA. Andelene er pålydende 10.000 kroner.

Knut Ivar Finjord oppfordrer interesserte gårdbrukere til å tegne andeler i nye Hålogaland slakteri SA. Andelene er pålydende 10.000 kroner. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Initativtagerne til Hålogaland slakteri SA oppfordrer gårdbrukere i regionen til å komme på informasjons- og stiftelselsmøtet på Sortland lørdag – Hvis alle sitter på gjerdet, blir det ikke noe av.

DEL

– Det er viktig at folk kommer på banen nå og sier fra om de vil være med på dette, sier Knut Ivar Finjord i arbeidsutvalget for samvirkeforetaket Hålogaland slakteri SA.

Siden november har Finjord, Tor Jensen, Ottar Kristoffersen, Arvid Norskott og Tore Pettersen jobbet med å utrede muligheten for å danne et nytt lokalt slakteri på Sortland.

10.000 kroner

– Skal det være noen hensikt i å gå videre med med detaljplanlegginga, må vi ha en jurdisk enhet som står bak. Vi går nå ut og tilbyr bøndene i regionen å tegne andeler, sier Finjord.

Andelene er pålydende 10.000 kroner.

Garanti

Viser det seg på et senere tidspunkt at det ikke er godt nok grunnlag til å starte slakteriet, vil andelshaverne få igjen minimum 90 prosent av beløpet.

Interesse

– Hvordan er interessen?

– Interessen er størst nært anlegget, naturlig nok. Sortland, Hadsel, Øksnes og Bø, der tror vi at vi får god oppslutning, sier Finjord.

Han oppfordrer alle interesserte i Vesterålen, Ofoten og Lofoten til å møte lørdag i samfunnsalen.

– Hvis alle sitter på gjerdet blir det ikke noe av dette.

Les mer i Bladet Vesterålen 17. februar.

Artikkeltags